Masinile abandonate de o luna, ridicate de autoritati

Masinile abandonate de cel putin o luna pe domeniul public vor putea fi ridicate de autoritati, potrivit unui proiect de lege, depus la Senat. In prezent, acestea puteau fi ridicate abia dupa un an.

Proiectul de lege prevede modificarea alineatului 2 din Legea nr. 421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor fara stapan sau abandonate si implicit a statului acestor masini, astfel: ”Vehiculul abandonat este vehiculul de orice categorie, aflat pe domeniul public sau privat al statului, ori al autoritatilor administrativ-teritoriale, de cel putin o luna, al carui proprietar sau detinator legal este necunoscut.”

În prezent, autoturismul abandonat este considerat: ”Vehiculul de orice categorie, aflat pe domeniul public sau privat al statului ori al unitatilor administrativ-teritoriale de cel putin un an”.

Proiectul de lege prevede si majorarea amenzilor aplicate proprietarilor care nu raspund somatiei de a indeparta vehiculele considerate abandonate de pe domeniul public, in maximum cinci zile, de la cuantumul actual de 1.000-2.000 lei, cum prevede legea in prezent, la 2.000-4.000 lei.

Propunerea legislativa semnata de senatorii PSD Ioan Chelaru, Ioan Denes, Ovidiu Dontu. Fratean Petru-Alexandru, Lazar Sorin-Constantin, Mitu Augustin-Constantin a fost depus la Senat, forul decizional fiind Camera Deputatilor.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Noua Dacia Spring model 2025 AutoExpert.ro

Noua Dacia Spring, model 2025

Aceasta este noua Dacia Spring! A doua generație aduce tehnologie nouă la bord, dotări extinse și adoptă multe dintre elementele de design

Scroll to Top