Mașinile autonome Waymo au parcurs milioane de kilometri în teste. Mai e nevoie de șoferi?

Waymo mașini autonome (6)

Flota de mașini autonome Wymo a parcurs peste peste 16 milioane de kilometric pe drumurile publice, a anunțat CEO-ul companiei. Prototipurile companiei efectuează teste în 25 de orașe din Statele Unite ale Americii.

Șeful Wymo, John Krafcik a anunțat că vehiculele automome ale diviziei auto de la Alphabet au desfășurat teste în orașe mari din California și Michigan. Mașinile au rulat fără intervenție umană în Los Angeles, San Francisco și alte metropole americane.

Waymo mașini autonome (4)

În plus, ingineri specializați pe tehnologie de rulare autonomă au efectuat testări cu ajutorul unor simulatoare, parcurgând, la rândul lor, 11 miliarde de kilometri, în cadrul unor scenarii care imită condiții reale de trafic, dar și altele mai dificile, accelerând astfel dezvoltarea mașinilor care nu au nevoie de șoferi.

Waymo are ambiții mari. Vrea să trimită pe șosele o flotă complet autonomă în viitorul apropiat. Compania desfășoară un proiect pilot în zona metropolitană Pheonix, din Arizona, în cadrul căruia peste 400 de participanți pot călători la bordul mașinilor autonome ale companiei. Astfel de programe vor fi implementate în mai multe state americane.

Waymo mașini autonome (2)

La ora actuală, mașinile autonome ale gigantului din tehnologie sunt programate să aibă un comportament prudent, dar hotărât.

“Mașinile noastre sunt concepute să aleagă cea mai sigură rută, chiar dacă aceasta ar putea dura câteva minute în plus”, explică John Krafcik.

 

Adaugati comentariu