Mașinile cu volan pe dreapta ar putea primi interzis la înmatriculare începând cu 1 ianuarie 2021

volan dreapta

Automobilele cu volan pe partea dreaptă, provenite din Marea Britanie, nu vor mai putea fi înmatriculate în România începând cu 1 ianuarie 2021.

Registrul Auto Român a anunțat că dacă Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană la 1 ianuarie 2021, fără alte amânări sau prelungiri ale tranziției Brexit, mașinile provenite din UK nu vor mai putea fi înmatriculate în România.

“Dat fiind interesul public ridicat pentru situaţia autovehiculelor care provin din UK, în contextul Brexit, precizăm că până la data de 31 decembrie 2020 este în vigoare o perioadă de tranziţie stabilită ca urmare a Acordului de retragere, dar care poate fi prelungită. În consecinţă, până la 31.12.2020 se acceptă, în aceleaşi condiţii, omologările UE emise de UK, adică şi autovehiculele cu volan pe partea dreaptă care provin din UK vor putea primi CIV, dacă respectă celelalte condiţii aplicabile,” se arată în comunicatul oficial emis de Registrul Auto Român.

”În ceea ce priveşte autovehiculele echipate cu postul de conducere pe partea dreaptă şi care sunt deja înmatriculate în România, menţionăm că nu există în acest moment nicio altă prevedere legislativă care să oblige la modificarea poziţiei postului de conducere pe partea stângă”, mai spune comunicatul RAR.

Via FloteAuto, Agerpress

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top