Mașinile diesel vechi nu mai intră în acest mare oraș european

Stuttgart mașini diesel vechi

Mașinile diesel vechi nu vor mai avea acces în Stuttgart. Metropola germană interzice accesul autoturismelor cu propulsoare Euro 1, Euro 2, Euro 3 și Euro 4 începând cu 1 aprilie.

Stuttgart se aliniază astfel normelor stricte impuse de Uniunea Europeană, în vederea reducerii poluării. Gază a granzilor auto Mercedes-Benz și Porsche, orașul bavarez va primi doar mașini care respectă cel puțin normele Euro 5.

Această măsură vizează atât mașinilor care intenționează să tranziteze Stuttgart-ul, cât și locuitorilor, dar vor exista și excepții. Măsura nu se aplică vehiculelor istorice. În urma unui raport care se va întocmi în vara viitoare, dacă nivelul de poluare nu este redus semnificativ, următorul pas este interzicerea accesului mașinilor diesel cu normă de poluare Euro 5, începând cu luna septembrie.

Cum a scăpat Germania de 300.000 de mașini diesel vechi?

Noul regulament ar fi trebuit să intre în vigoare începând cu 1 ianuarie 2019, dar diverse litigii au dus la amânarea momentului. În luna februarie, au avut loc proteste care vizau decizia autorităților de a impune restricții privind mașinile cu propulsie pe motorină, dar autoritățile au refuzat să dea înapoi.

Pe lista orașelor care restricționează accesul mașinilor diesel vechi se află și capitala Berlin, dar și alte orașe ca Frankfurt, Bonn și Hamburg.

Diesel versus benzină: ce șanse mai au propusloarele pe motorină

Peste 10 milioane de mașini diesel Euro 1, Euro 2, Euro 3 și Euro 4 sunt înregistrate, la ora actuală, în Germania.

 

Adaugati comentariu