Mașinile Euro 1 și Euro 2 vor fi interzise în București

Poluare Euro 1, 2, 3, 4

Vrem o țară ca afară? Guvernanții au demarat procedurile care îi vor supăra pe mulți dintre șoferi. A fost inițiat un proiect de hotărâre conform căruia, începând cu 1 ianuarie 2019, se interzice circulația autovehiculelor cu norme de poluare Euro 0, 1 și 2 pe teritoriul municipiului București.

Restricția este valabilă în intervalul orar 6:00 – 22:00. Proiectul de hotărâre inițiat de consilierul general al Primăriei București Lucian Iliescu vizează și interzicerea autovehiculelor încadrate în clasa de poluare 3, în același interval orar, începând cu anul 2020. Pe listă urmează cele din clasa de poluare 4, începând cu 2021.

„Fac excepţie de la această restricţie: autovehiculele îndreptăţite să utilizeze semnale speciale de avertizare luminoase, autovehiculele care efectuează transport în comun, ambulanţele, ale celor care îndeplinesc sarcini publice, transportă alimente, respectiv autovehiculele de depanare sau de transport vehicule care au girofaruri galbene. Totodată, în această categorie de excepţie se încadrează şi autovehiculele diplomaţilor, militare, autovehiculele care transportă persoane cu handicap locomotor şi carele TV”, prevede proiectul.

Încălcarea prevederilor viitoarei legi ar constitui o contravenție le-ar aduce conducătorilor auto contravenienți amenzi de la 500 la 2.000 de lei. Din momentul adoptării legii, o campanie de informare prin intermediul presei, al rețelelor de socializare și prin afișaj stradal ar urma să pună în temă cetățenii.

“Dacă nu facem nimic în privinţa poluării o să ajungem să ne sufocăm”, susține inițiatorul hotărârii.

50.000 de mașini înregistrate în Bulgaria s-au înmatriculat în 2017 în Capitală. Numărul mașinilor care circulă pe teritoriul Bucureștiului a ajuns la 2 milioane. Încă 500.000 sunt zilnic în transit.

În orașe precum Roma, Bruxelles, Berlin, Oslo, Viena, Londra și altele, s-au impus deja restricții referitoare la mașinile foarte poluante. La Paris, începând cu 1 iulie 2016, a fost interzisă circulația vehiculelor fabricate înainte de 1997.

Sursă foto: Playtech.ro

Adaugati comentariu