Mașinile solare: patru concepte viabile.

Hanergy Solar mașinile solare

De ce să încarci bateriile mașinii electrice de la priză, când poți să le încarci direct de la soare? În principal, pentru că randamenentul celulelor fotovoltaice este încă extrem de redus. Chinezii au însă o altă părere: mașinile solare sunt soluția viitorului.

Să presupunem că nu mergeți zilnic cu mașina, și că o folosiți pentru deplasările în oraș. Chinezii de la Hanergy vă propun soluția de deplasare gratuită: mașina electrică cu încărcare solară. Și nu una, ci 4. Ei au prezentat, cu ocazia unei expozții cu temă ecologică din China, 4 concepte de mașini electrice, ”burdușite” cu celule solare: pe plafon, capote și în partea superioară a ușilor.

Hanergy Solar mașinile solare

Avantajele sunt evidente: bateria se încarcă permanent, atâta vreme cât e lumină, gratuit și fără cabluri. Dezavantajele sunt la fel de clare: tehnologia este încă prea puțin performantă pentru a asigura un randament bun. De aceea, chinezii preconzează o autonomie de aproximativ 80 km cu energia înmagazinată în 6 ore de soare. Numai că noaptea este…umbră, deci nu se pune!

Totuși, la plimbările prin oraș, vehiculele sunt ideale! Cine parcurge zilnic 80 km, și, în plus, în câte zile avem parte de mai puțin de 6 ore de lumină? Conceptul pare a fi un adevărat învingător!

Hanergy Solar mașinile solare

Mai mult: mașinile chinezești nu se bazează exclusiv pe soare. Ele pot fi încărcate și de la priză, iar o încărcare completă asigură, conform producătorului, 350 km de autonomie! Acum chiar că sună interesant.

Cele 4 concepte sunt: un coupe cu tracțiune integrală (Solar R), ce pare scăpat din schițele designerilor BMW, un MPV (Solar L) cu uși gullwing, un hatchback (Solar A), ale cărui celule solare de pe plafon pot fi extinse pentru a mări capacitatea de încărcare, și un model pentru oraș (Solar O). Trăsătura comună a tuturor conceptelor este plafonul cu suprafață mare, necesar pentru a găzdui cât mai multe celule.

Conceptele ar putea fi produse în serie, cu condiția ca Handergy, care este un producător de echipamente solare, să găsească un partener din domeniul auto, cu care să continue dezvoltarea.

Hanergy Solar mașinile solare

Sursa: AutoEvolution

 

Adaugati comentariu