Max Verstappen a câștigat Marele Premiu de F1 al Spaniei

F1-GP-Max-Verstappen-AutoExpert

Max Verstappen a câștigat Marele Premiu al Spaniei 2024 de Formula 1, obținând a șaptea victorie a sezonului și consolidându-și avansul în Campionatul Mondial.

 

Triplul campion mondial al Red Bull Racing a declarat: „Cursa a fost decisă la start, când am preluat conducerea în turul doi și am creat un mic decalaj. Lando și McLaren au fost foarte, foarte rapizi astăzi”. Max a făcut să pară ușor, dar ca întotdeauna a târât echipa spre victorie, în timp ce Perez a evidențiat toate limitele unui RB20 care nu mai domină, cu care a trecut linia de sosire pe locul opt.

 

Oportunnitate ratată pentru Lando

 

Norris, care a plecat din pole position, a dat tot ce a avut mai bun cu un McLaren în mare formă, dar nu l-a putut învinge pe prietenul și rivalul său Verstappen. După ce a obținut pole position-ul și a stabilit cel mai rapid tur în cursă, el a declarat: „Aș fi putut câștiga? Trebuia să câștig! Am avut un start groaznic și asta m-a costat scump. Mașina a fost într-adevăr incredibilă astăzi, am fost cu siguranță cei mai rapizi. Există mai multe lucruri pozitive și unul negativ, startul, care a stricat totul. Mulțumesc echipei pentru că mașina a fost fantastică.”

 

Mercedes s-a descurcat bine

 

Lewis Hamilton a revenit pe podium după 12 curse departe de primele trei locuri. „A fost o zi bună, un weekend bun, așa că mulțumesc echipei, care a venit cu o strategie grozavă și a executat perfect opririle la boxe. Ca și Lando, am făcut un start prost și am pierdut teren în fața Ferrari-urilor. Nu știu dacă am fi putut ține pasul cu cei din fața noastră, dar nu am fi fost atât de departe în urmă.” Locul patru pentru George Russell, astăzi autorul unui sprint fulgerător la start, care l-a dus de pe poziția a patra pe prima poziție, doar pentru a fi nevoit să cedeze în fața celor de la Red Bull. Englezul ne-a oferit și un duel bun cu Norris, unul dintre puținele momente interesante ale acestei curse.

 

Ferrari pleacă din Barcelona cu coada între picioare

 

Charles Leclerc și Carlos Sainz au terminat pe locurile cinci, respectiv șase, nereușind astfel să îmbunătățească pozițiile obținute în calificări. După cursă, nu au lipsit controversele între cei doi piloți Ferrari, care chiar au intrat în contact pe pistă. Acuzându-l pe Sainz a fost chiar Leclerc, care a declarat: „Lupta dintre mine și Carlos nu a fost corectă și nici nu a fost oportună la momentul respectiv. După briefingul din această dimineață, știam că trebuie să păstrăm pneurile, mai ales în ultimul viraj. El nu a făcut-o și m-a depășit. Nu ar fi trebuit să ne asumăm aceste riscuri și să acționăm ca și cum virajul nu ar fi fost acolo. Contactul din virajul 1 mi-a deteriorat aripa și am pierdut timp. Sunt sigur că asta ne-a costat o poziție la finalul cursei.” Așadar, încă o dată există anumite tensiuni și dincolo de declarațiile de la prima vedere. Ferrari nu mai poate conta pe colaborarea cu Sainz, care va fi pleca la finalul sezonului pentru a-i face loc lui Sir Lewis Hamilton.

 

Top 10

 

Oscar Piastri nu a fost în joc duminică, plătind încă scump pentru greșeala sa din calificări. La un moment dat, McLaren l-a ținut pe circuit în speranța de a încetini cursa lui Verstappen – în timpul fazei de pit-stop – însă operațiunea nu a fost deloc reușită. Oscar aduce totuși acasă punctele pentru poziția a șaptea, încă utilă pentru campionatul constructorilor. Două puncte pentru Alpine, Pierre Gasly și Esteban Ocon trecând linia de sosire pe locurile nouă și respectiv zece.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top