Max Verstappen, favorit să câștige titlul mondial în Formula 1 pentru al doilea an la rând

Max Verstappen

Max Verstappen s-a impus în Marele Premiu al Spaniei de pe Circuit de Catalunya și este favorit la câștigarea titlului mondial pentru al doilea an la rând.

Pilotul olandez a pornit de pe locul 2 al grilei de start, însă a profitat de problemele mecanice pe care Charles Leclerc le-a avut la jumătatea cursei, care l-au determinat să abandoneze.

În aceste condiții, Verstappen a reușit să câștige cursa, lăsând în urma startul slab de sezon, în care abandonase în două din primele trei etape.

În urma acestui succes, Verstappen a ajuns pe locul unu în clasamentul piloților din Formula 1, depășindu-l pe Charles Leclerc. De altfel, inclusiv la pariuri online Verstappen este văzut cu prima șansă la apărarea titlului mondial. Astfel, el are cota 1.60 să reușească această performanță și este urmat de Charles Leclerc (cota 2.60), George Russell (cota 17.00) și Lewis Hamilton (cota 29.00).

În clasamentul piloților, Max Verstappen ocupă prima poziție, cu 110 puncte, și este urmat de Charles Leclerc (104 puncte), Sergio Perez (85 de puncte), George Russell (74 de puncte), Carlos Sainz Jr. (65 de puncte) și Lewis Hamilton (46 de puncte).

Max Verstappen, patru victorii în primele șase etape

Aceasta a fost a patra victorie în primele șase etape din sezonul 2022 de Formula 1 pentru Max Verstappen.

Pilotul de la Red Bull a câștigat mai întâi Marele Premiu al Arabiei Saudite, iar apoi a reușit să se impună în ultimele trei etape: Emilia Romagna Grand Prix, Marele Premiu de la Miami și Marele Premiu al Spaniei.

Celelalte două curse programate în acest sezon, Marele Premiu din Bahrain și al Australiei, au fost câștigate de Charles Leclerc.

Formula 1 se va muta în această săptămână în Monte Carlo, unde va avea loc Marele Premiu al Principatului Monaco. Este o cursă de la care Verstappen are amintiri plăcute, întrucât a reușit să câștige aici anul trecut, după ce i-a devansat pe Carlos Sainz Jr. și Lando Norris, în sezonul în care a devenit campion mondial.

Favorit este Leclerc, urmat de Verstappen cu 2.25 la pariuri, dar cotele se pot modifica in timpul cursei si astfel cei pasionați de pariuri pe Formula 1, pot juca la casa pariuri din oferta live.

Ce recorduri deține Max Verstappen în Formula 1

Max Verstappen se anunța un talent impresionant încă de la o vârstă fragedă, astfel că deține câteva recorduri importante.

Astfel, el a devenit în 2015 cel mai tânăr pilot care a început o cursă de Formula 1, la vârsta de 17 ani și 166 de zile, în Marele Premiu al Australiei. De asemenea, în același sezon a reușit să devină și cel mai tânăr pilot care a obținut puncte, la vârsta de 17 ani și 180 de zile, în Marele Premiu al Malaeziei.

În 2016, în Marele Premiu al Spaniei, el a doborât recordul celui mai tânăr pilot care a câștigat o cursă și care a terminat pe podium, pe când avea 18 ani și 228 de zile.

La vârsta de 19 ani și 44 de zile, Verstappen a devenit, în Marele Premiu al Braziliei 2016, cel mai tânăr pilot care a reușit cel mai rapid tur. Totodată, anul trecut a reușit să termine de 18 ori pe podium, un alt record în circuit.

Cursele rămase de disputat în acest sezon:

 • 29 mai: Marele Premiu al Principatului Monaco (Monte Carlo)
 • 12 iunie: Marele Premiu al Azerbaidjanului (Baku)
 • 19 iunie: Marele Premiu al Canadei (Montreal)
 • 3 iulie: Marele Premiu al Marii Britanii (Silverstone)
 • 10 iulie: Marele Premiu al Austriei (Spielberg)
 • 24 iulie: Marele Premiu al Franţei (Le Castellet)
 • 31 iulie: Marele Premiu al Ungariei (Budapesta)
 • 28 august: Marele Premiu al Belgiei (Spa-Francorchamps)
 • 4 septembrie: Marele Premiu al Olandei (Zandvoort)
 • 11 septembrie: Marele Premiu al Italiei (Monza)
 • 25 septembrie: Marele Premiu al Rusiei (Soci)
 • 2 octombrie: Marele Premiu al Singapore (Singapore)
 • 9 octombrie: Marele Premiu al Japoniei (Suzuka)
 • 23 octombrie: Marele Premiu al Statelor Unite (Austin)
 • 30 octombrie: Marele Premiu al Mexicului (Ciudad de Mexico)
 • 13 noiembrie: Marele Premiu al Braziliei (Sao Paulo)
 • 20 noiembrie: Marele Premiu de la Abu Dhabi (Yas Marina)

În clasamentul constructorilor, Red Bull Racing conduce cu 195 de puncte, urmată de Ferrari (169 de puncte), Mercedes (120 de puncte), McLaren-Mercedes (50 de puncte), Alfa Rome-Ferrari (39 de puncte), Alpine-Renault (34 de puncte), AlphaTauri (17 puncte) și Haas Ferrari (15 puncte).

Adaugati comentariu