Maybach resuscitat

Mercedes-Benz se pregătește susținut să resusciteze brand-ul Maybach, dezvoltând un nou model, pe platforma cu tracțiune pe spate a viitoarei Clasa S.

Conceput pentru a înlocui actualele 57 și 62, viitorul model va fi disponibil tot în două variante de lungime și va fi lansat, conform surselor, la începutul anului 2014. Va fi vorba ca și în cazul modelelor actuale, de un autoturism în trei volume, cu un design ce va pastra o linie clasică.

În ultimul timp, au apărut tot felul de speculații privind viitorul Maybach, în contextul în care marca de lux a suferit la capitolul vânzări și nu a avut rezultatele la care se așteptau responsabilii Mercedes-Benz. Șeful Daimler, Dieter Zetsche a declarat la Detroit că “orice este posibil în ceea ce privește viitorul lui Maybach”, lăsând să se înțeleagă că nu este exclusă nici macar oprirea producției.

Totuși, în contextul actual în care lucrurile par să reintre în normal, în ceea ce privește economia la nivel mondial, unde se adaugă și interesul celor care au devenit deja fideli brandului Maybach, compania Daimler pare tentată să-i mai dea o șansă produsului său de top. Viitorul model urmează a fi o colecție a celor mai noi tehnologii și sisteme dezvoltate de Mercedes-Benz.

Renașterea brandului Maybach a fost gândită inițial pentru a genera profit odată cu atingerea pragului de 800 de vehicule vândute anual, dar de la lansarea modelelor 57 și 62, din 2002, germanii nu au reușit să atingă decât maxim jumătate din pragul amintit. Sunt voci în interiorul companiei care recunosc că decizia de a dezvolta cele două modele pe o platformă Clasa S veche de două generații – W140, nu a fost cea mai inspirată decizie. Într-un final, alegerea făcută a împiedicat Mercedes-Benz să echipeze exemplarele Maybach cu tehnologii de ultimă oră în ceea ce privește sistemele de navigație, comunicație sau entertainment, pentru că pur și simplu, o platformă concepută în anii ’90 nu suporta aceste caracteristici.

Gândind din start viitoarea generație de modele, pe o platformă ultra-performantă – W222, care-și va face debutul în 2013 odată cu viitoarea Clasa S – Mercedes urmărește ca Maybach sa-și respecte blazonul și să ofere ultimele noutăți din industria auto , în momentul lansării. printre trăsăturile viitoarelor modele, urmează să fie inclus și noul sistem Magic Ride, care urmează a oferi un grad de confort mult îmbunătățit, pentru ca noile Maybach să reprezinte rivali de temut atât pentru actuala generație Rolls-Royce Phantom, cât și urmașul său, programat să fie lansat în anul 2016. 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top