Mazda confirmă modelul MX-30 cu range extender

test Mazda MX-30 2020

Mazda confirmă că va lansa pe 13 ianuarie o variantă cu range extender pentru modelul electric MX-30. Noul model va folosi un motor rotativ (Wankel) și va debuta la Salonul Auto de la Bruxelles.

O versiune cu range extender pentru modelul electric Mazda MX-30 este în cărți de ceva vreme, dar constructorul japonez a confirmat-o oficial astăzi, alături de un nou logo, care anunță revenirea motorului rotativ pe un model de serie Mazda. Noua variantă va fi un plug-in hybrid, motorul electric fiind ajutat de un motor Wankel rotativ pe post de generator de curent. Motorul rotativ este nou și a fost dezvoltat special pentru acest scop.

mazda mx-30 motor rotativ

Motor rotativ pentru Mazda MX-30

Noul model MX-30 va fi prezentat pe 13 ianuarie, ora 11:00, la Salonul Auto de la Bruxelles, Belgia.

Mazda s-a confruntat cu probleme pentru singurul său model electric din gamă. MX-30 are o autonomie redusă față de modelele concurente. Bateria are 35.5 kWh, ceea ce oferă o autonomie reală de aproximativ 160 kilometri (autonomia oficială este de 200 km).

Mazda nu a dat detalii tehnice despre noul model MX-30 cu motor rotativ.

Constructorul japonez a mizat multă vreme pe motorul rotativ folosindu-l încă din 1964. Cele mai recente modele echipate cu motor Wankel au fost RX-3, RX-7 și RX-8.

Via Mazda

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top