Mazda CX-8: Fratele mai mare al lui CX-5, dezvăluit oficial

Mazda CX-8 este numele noului SUV de clasă medie al casei nipone. Acesta are șase sau șapte locuri și va fi poziționat între actualele CX-5 și CX-9, ultimul disponibil doar în SUA.

Noua Mazda CX-8 nu va fi oferită pe toate piețele, aceasta urmând să fie lansată pentru început doar în țara natală. Programul de modele Mazda din Japonia mai include și alte modele necunoscute europenilor, precum MPV-ul cu opt locuri Biante.

În Europa, gama de SUV-uri Mazda se limitează în prezent la modelele CX-3 și CX-5, iar clienții americani au la dispoziție și SUV-ul de clasă mare CX-9, care nu se vinde și în Japonia. În China, în schimb, există și SUV coupe-ul CX-4, bazat pe CX-5.

mazda-cx8 (4)

Revenind la Mazda CX-8, trebuie menționat că aceasta este cu 37 cm mai mare decât CX-5 și afișează o lungime de 4,9 metri, o lățime de 1,84 metri și o înălțime de 1,73 metri. Spre comparație, CX-9 măsoară 5,1 metri/1,97 metri/1,75 metri. Ampatamentul celor două modele este, însă, identic: 2,93 metri.

CX-8 este animat de dieselul cu patru cilindri de 2,2 litri, creditat acum cu 191 CP și 450 Nm. Acesta este o versiune modificată a versiunii de 175 CP disponibilă în Europa, fiind cuplat la o transmisie automată cu șase trepte. Tracțiunea integrală este opțională, iar sistemul G-Vectoring intră în echiparea de serie.

Volumul de încărcare al portbagajului oscilează în funcție de poziția scaunelor de pe rândul trei. Astfel, capacitatea oficială este de 239 litri cu șapte locuri și de 572 litri cu cinci. Dacă sistemul audio profesional Bose nu este specificat, în locul subwoofer-ului de sub podeaua portbagajului mai apare un spațiu suplimentar de depozitare, cu capacitatea de 65 litri. Interiorul este identic cu cel al fratelui mai mare CX-9, cu un layout al planșei de bord asemănător cu cel al lui CX-5.

cx-8

Adaugati comentariu