Mazda MX-30 cu range extender și două modele SUV noi în gama europeană

Mazda a anunțat planurile sale pentru gama europenă de SUV-uri: va adăuga o versiune cu range extender pentru electric MX-30 și două modele noi numite CX-60 și CX-80 în următorii doi ani.

Din 2022, Mazda va exista gama de modele SUV pe care o oferă pe piața din Europa. Anunțate de un comunicat oficial al mărcii japoneze, trei noi modele vor intra în gamă.

SUV-uri noi: CX-60, CX-80 și MX-30 cu range extender

Două noi SUV-uri de gabarit mare vor fi adăugate, deasupra actualului model CX-5. Cele două noi modele sunt CX-60 și CX-80, ambele urmând să ofere versiuni cu șapte locuri. De asemenea, vor fi primele modele Mazda pe piața europeană ce vor fi disponibile în variante plug-in hybrid. Sistemul va asocia un motor pe benzină cu patru cilindri cu un motor electric, setup ce va fi împrumutat, cel mai probabil, de la Toyota.

Alte opțiuni vor include motoarele Skyactiv X cu șase cilindri în linie, dar și motorizări diesel mild hybrid Skyactiv-D.

Mazda a mai făcut un anunț așteptat de ceva vreme. Modelul electric MX-30 primește o versiune cu range-extender. Aceasta va fi disponibilă în prima parte a anului 2022 și va folosi un motor pe benzină rotativ (Wankel) de putere mică pe post de generator pentru baterie. BMW i3 Rex a fost ultimul model electric ce a folosit acest sistem.

Mazda revine la motorul rotativ ce a fost folosit ultima dată pe modelul RX-8.

Din 2025, Mazda va introduce și primele sale modele electrice dezvoltate pe arhitectură dedicată. Constructorul japonez și-a propus ca până în anul 2030 să ofere exclusiv modele electrificate.

Via Mazda

Adaugati comentariu