Mazda MX-30 primește motor pe benzină pe piața din Japonia

Mazda va lansa o versiune cu motor pe benzină a modelului MX-30 pe piața din Japonia. Modelul electric va primi și o variantă cu range-extender.

Modelul SUV Mazda MX-30 este disponibil pe piața din Europa exclusiv în versiune electric, dar pentru Japonia, constructorul a decis să ofere și o variantă cu motor termic.

Gama Mazda MX-30 pentru Japonia primește astfel o versiune echipată cu motorul 2.0 Skyactiv-G pe benzină cu sistem mild-hybrid la 48V ce dezvoltă 156 CP la 6.000 rpm și un cuplu maxim de 199 Nm la 4.000 rpm.

Motorul electric asistă cu 5.1 kW și este alimentat de o baterie li-ion. Transmisia pentru modelule echipat cu motor pe benzină și sistem mild-hybrid este asigurată de o cutie de viteze automată. Modelul va putea fi comandat atât în versiune 4×2, cât și cu tracțiune integrală.

Versiunea europeană folosește un motor electric de 143 CP și 265 Nm.

Din 2022, Mazda pănuiește și o versiune MX-30 electrică echipată însă cu un motor rotativ pe benzină pe post de range-extender. Până la lansarea de serie, Mazda va testa această soluție pentru a determina dacă este fezabilă.

Test drive cu Mazda MX-30

Via Motor1

Adaugati comentariu