Mazda2 facelift, oficial în Europa

În 2007 Mazda2 revoluţiona industria auto şi punea în practică strategia de reducere a greutăţii specifică Mazda. Rezultatul l-a reprezentat un model cu 100 de kilograme mai uşor decât predecesorul, care urma să devină Maşina Anului în lume în 2008.

Facelift-ul aduce o imagine mai sportivă pentru Mazda2, un grad mai ridicat de confort şi niveluri mai scăzute al consumului şi emisiilor, apropiate de valorile minime din segmentul B. Mazda2 facelift este deja disponibilă în România la un preţ începând de la 12.090 euro cu TVA inclus.

Primul element nou care se remarcă la exteriorul Mazda2 facelift este grila frontală specifică gamei care, alături de proiectoarele de ceaţă redesenate intensifică aspectul dinamic al modelului. Caracterul atletic este conturat prin jantele noi de aluminiu de 16 inch, în timp ce noile nuanţe – Albastru Aquatic şi Roşu Burgundy – adaugă o notă de eleganţă şi rafinament. Interiorul întregeşte conceptul de mişcare. Consola centrală integrează noi materiale ce conferă o senzaţie crescută de calitate, tahimetrele au o nouă iluminare şi sunt încadrate de inele argintii, la fel ca în cazul comenzilor climatizării, în timp ce tapiţeria prezintă noi texturi şi nuanţe. 

Pasagerii au la dispoziţie o gamă largă de opţiuni şi echipamente, disponibile în funcţie de nivelul de dotări ales. Mazda2 facelift poate fi echipată cu radio CD cu MP3 player cu magazie de CD-uri şi sistem auxiliar, cu oglinzi pliabile electric şi încălzite, aer condiţionat manual sau automat, computer de bord, geamuri electrice faţă şi spate, cruise control, proiectoare de ceaţă, scaune faţă încălzite şi volan şi schimbător de viteze îmbrăcate în piele. 

[_newpage_]

Mazda2 facelift este propulsată de motoarele cunoscute pe benzină de 1,3l şi 1,5l, ambele optimizate şi compatibile cu normele euro 5. Primul motor este disponibil în două trepte de putere, 75 şi 84 CP prezentând consumuri şi niveluri ale emisiilor reduse la 5,1 l/100km respectiv 119 g/km, unele dintre cele mai scăzute din gamă. Vârful de gamă, motorul de 1,5l dezvoltă 102 CP şi prezintă un consum mediu combinat de 5,8 l/100km. Toate motorizările sunt furnizate cu o cutie manuală cu 5 trepte.

Tot la capitolul siguranţă facelift-ul integrează toate echipamentele specifice care au dus la cotarea Mazda2 cu 5 stele la testele Euro NCAP. Îndiferent de echiparea aleasă modelul este furnizat cu airbag-uri frontale şi sistemele ABS, de distribuţie electronică a frânării şi asistenţă la frânare. Opţional se poate opta pentru airbag-uri laterale şi cortină, pentru sistemul de control al stabilităţii dinamice (DSC) şi pentru sistemul de control al tracţiunii (TCS).

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top