Mazda2 Hybrid: model nou rezultat din colaborarea cu Toyota

Dacă ceva nu pare în regulă cu mașina din imagini, nu încercați să reglați monitoarele: Mazda2 Hybrid este de fapt o Toyota Yaris cu sigle Mazda.

Mazda adaugă în gama sa europeană o versiune hybrid a modelului de clasă mică. Dar nu este modelul Mazda2 pe care îl știm, ci o versiune rebranded a modelului Toyota Yaris. Mazda și Toyota colaborează în ceea ce privește tehnologia hybrid, iar noul model Mazda2 Hybrid este primul produs al acestei colaborări.

Mazda2 Hybrid

Modelul va fi produs de Toyota, dar va fi integrat în actuala gamă Mazda, alături de modelul Mazda2 cu motoare clasice. Este primul model full hibrid ce va fi oferit de Mazda și se alătură modelelor cu motorizări mild-hybrid din gamele 2, 3, CX-30 și CX-5. Mazda va oferi și modele plug-in hybrid începând cu 2023.

Mazda2 Hybrid preia motorizarea turbo cu trei cilindri de 1.5 litri de la Toyota Yaris ce oferă 93 CP plus un motor electric de 59 kW pentru o putere totală a sistemului hibrid de 116 CP.

Noul model de clasă mică poate accelera de la 0 la 100 km/oră în 9.7 secunde, iar viteza maximă ce poate fi atinsă este de 175 km/oră. Consumul mediu oficial este de 4 litri/100 km.

Mazda spune că modelul său de clasă mică oferă suficient spațiu pentru patru adulți, iar portbagajul are un volum de 286 litri. Trei nivele de echipare vor fi oferite pe piața europeană, noul model Mazda2 Hybrid urmând să fie disponibil începând din primăvara anului 2022.

Via Mazda

Adaugati comentariu