Mazda2 model 2023: ce e nou?

Mazda2 model 2023 autoexpert.ro

Compania niponă serbează două decenii de la lansarea modelului de clasă mică, Mazda2. Cu această ocazie, retușează cel mai mic model din gamă. Deci, ce e nou la Mazda2 model 2023? Foto: Mazda

Pe scurt, versiunea facelift a minionului vine cu un design actualizat, atât la exterior cât și la interior, precum și cu echipări noi.

Zona frontală a primit o bară de protecție și o mască retușate. Masca este personalizată individual pentru fiecare nivel de echipare – Prime-Line, Center-Line și Exclusive-Line.

Gama de culori a primit două noi nuanțe – Aero Grey și Air Stream Blue. Astfel, paletarul conține acum 11 culori. Toate nivelurile de echipare pot fi comandate în orice culoare. Excepția este Homura Aka, care nu poate fi comandată în Jet Black.

La interior sunt disponibile tipuri noi de tapițerie din stofă monocromă, inserții albe, negre sau de culoarea mentei pentru instrumentarul analogic și inele albe la gurile de ventilație.

Mazda2 model 2023 – ediții speciale

Au apărut  și două noi ediții speciale – Homura și Homura Aka. Acestea primesc grile cu design special, jante din aliaj tipice și combinații personalizate de culori. La interior, acestea vin cu combinații pânză-piele, au cusături cu ață roșie și inele ale gurilor de ventilație roșu închis – metal.

Mazda2 model 2023 autoexpert.ro

Inginerii au studiat mai atent nivelul zgomotelor și vibrațiilor și le-au redus. Astfel, Mazda2 a primit o izolație suplimentară a plafonului, chedere mai bine la ușile din spate și un strat izolator pentru pasajele roților din spate. Toate o transformă într-o mașină mai relaxantă decât până acum. Totodată, suspensia a fost reglată pentru a transmite mai puține vibrații în habitaclu.

Mazda2 model 2023 autoexpert.ro

Oglinda centrală are integrat un sistem automat anti-orbire. Totodată, volanul este încălzit, iar după 30 de minute de la activarea sistemului, acesta se oprește automat. Iar scaunele au fost revizuite, pentru a menține bazinul într-o poziție naturală, reducând nivelul de oboseală la călătoriile lungi.

A fost introdus în ofertă și sistemul G-Vectoring Control Plus. Acesta face ca Mazda2 model 2023 să fie mai ușor de controlat la viteză mare.

Cât costă?

Poți deja s-o comanzi. Prețul de bază pentru Mazda2 Centre-Line cu un motor Skyactiv-G de 75 CP cu transmisie manuală este 15.790 euro. Această versiune include un ecran central de 8 inchi, Android Auto și Apple CarPlay, faruri LED, geamuri electrice, DSC, TCS și asistență la plecarea din rampă.

Prețul de bază în cazul transmisiei automate împreună cu motorul Skyactiv G 90 este 17.990 euro. Atât e-Skyactiv G 90, cât și e-Skyactiv G 115 cu transmisie manuală sunt echipate cu sistemul Mazda Mild Hybrid.

Mazda2 model 2023 autoexpert.ro

Există posibilitatea de a adăuga pachetele opționale Convenience, respectiv Driver Assistance, unor niveluri de echipare. Acestea includ, de exemplu, faruri LED adaptive, sistem de monitorizare a unghiului mort, scaune încălzite, Head-up Display sau sistem de monitorizare 360°.

Cele două noi ediții, Homura și Homura Aka, care dispun, de asemenea, de noile culori Gri Aero și Albastru Air Stream și de diverse îmbunătățiri exterioare, pornesc de la 18.090 euro, respectiv 20.790 euro. Poți s-o configurezi aici!

Primele automobile vor sosi în showroom-urile din Europa la începutul lunii mai 2023.

 

 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Second hand - Citroen C4 Cactus autoexpert.ro

Second Hand – Citroen C4 Cactus

Aspectul atipic și confortul desăvârșit te fac să te atașezi de el. Dar performanțele și finisajele lui C4 Cactus puteau fi mai

Scroll to Top