Mazda3, vândută în 5 milioane de exemplare

Mazda3 hatchback sedan

Sus paharul pentru succesul modelului Mazda3. Japonezii anunță cu mândrie că au depășit numărul de 5 milioane de unități comercializate în 12 ani.

Da, au și trecut 12 ani de la lansarea modelului! Asta pentru că, în vara lui 2003, compacta Mazda a înlocuit modelul de succes 323. Și cînd spun de succes, exact asta vreau să exprim: în lunga sa viață, de 40 de ani, modelul compact a fost, de asemenea, vândut în peste 5 milioane de exemplare.

Astfel, Mazda3 este al doilea model al companiei nipone care reușește această performanță. Acum parcă îi înțelegem mai bine pe oficialii Volvo, care își rezervă timp să relanseze gama C30, după ce au vândut doar 200.000 de exemplare în 8 ani…

Mazda3 Hatchback 2013 interior

 

Mazda3 s-a impus prin dinamică și fiabilitate. Iar în cea mai recentă versiune, lansată în 2013, la aceste calități a mai fost adăugată încă una, esențială pentru orice model actual: economia de combustibil. Și asta, grație tehnologiei Skyactive, care folosește un cumul de artificii tehnice, pentru a scădea consumul.

În cei 7 ani de existență, Mazda3 a primit 170 de premii, printre care cel mai fiabil model al clasei compacte în Germania (JD Power, 2015) și Best of the Best 2014, în Canada. Actuala generație s-a calificat în finalele World Car of the Year și World Design of the Year în 2014, respectiv European Car of the Year, în același an. Vânzările în România i-au asigurat poziția de lider al modelelelor Mazda, cu 38% din totalul de mașini comercializate de japonezi.

Adaugati comentariu