McLaren BP23. Sculptura care dezvăluie cum va arăta hypercar-ul

McLaren BP23 (4)

McLaren BP23 este hypercar-ul construit în doar 106 bucăți, toate deja vândute fără ca niciunul dintre clienți să aibă habar cum arată mașina. Acum au primit însă un indiciu. O sculptură în miniatură care arată în mare liniile viitorului McLaren, succesorul lui F1 și P1.

Sculptura se numește “Speed Form” (“Forma vitezei”) și reprezintă, la nivel superficial, interiorul viitorului BP23. Constructorul anunță că pentru realizarea sculpturii, sunt necesare 100 de ore de lucru. 30 de ore durează doar polisarea lucrării. Cu 400 mm în lungime, aceasta cântărește nu mai puțin de 3,6 kilograme.

McLaren BP23 (6)

Cu o configurație cu 1+2 locuri și construit, ca și McLaren F1, într-o serie limitată de numai 106 unități, hypercar-ul va fi prezentat anul acesta. Prețul bolidului este de aproximativ 2,3 milioane de euro, iar cererea depășește deja de trei ori oferta.

McLaren BP23 va fi cel mai rapid model construit vreodată de producătorul din Woking, atingând o viteză maximă de peste 390 km/h. Sub capota hypercar-ului se va regăsi un sistem de propulsie hibrid, care ar putea integra un V8 biturbo de 4.0 litri, care se regăsește și la 720S, cu o putere de 720 CP.

McLaren BP23 (1)

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Rimac Technology - BMW

Parteneriat BMW Group – Rimac Technology

Grupul BMW a încheiat un parteneriat „pe termen lung” cu Rimac Technology, divizie independentă a companiei croate care, alături de Porsche, este

Scroll to Top