McLaren Speedtail vs F-35 Lighting: Care este mai rapid? (video)

Mclaren Speedtail vs F-35 Lighting

Cine e mai rapid? Un avion de luptă sau un hypercar? Noul hypercar McLaren Speedtail vs F-35 Lighting.

Disponibil în trei versiuni F-35A, F-35B și F-35C, avionul de luptă supersonic F-35 Lighting suportă o accelerație de 9g și atinge o viteză maximă de 1.9030 km/h.

Prin comparație, noua supermașină McLaren Speedtail dispune de un sistem hibrid care dezvoltă 1.036 CP. Atinge 300 km/h în numai 12,8 secunde și o viteză maximă de 402,3 km/h, fiind cel mai rapid McLaren din toate timpurile.

Citește despre McLaren Speedtail

Chris Harris a vrut să vadă care este mai rapid, avionul sau mașina. Pentru că în linie dreaptă McLaren nu ar fi avut nicio șansă, întrecerea a avut loc într-un triunghi (minutul 1:50).

Interesant de remarcat că macheta pe care o folosesc pentru a prezenta cum se va fesfășura cursa este un McLaren F1 care la vremea ei a fost cea mai rapiudă din lume cu o viteză maximă de 372 km/h.

Avionul va avea exact același traseu în triunghi, iar la capătul primei linii drepte va atinge 644 km/h. Va vira apoi pe o rază cât mai scurtă iar la capătul celei de-a doua linii drepte accelerația laterală va fi de 7g. Va ajunge în capătul celei de-a treia linii cu 804 km/h și va vira din nou pentru ultima linie dreaptă.

McLaren Speedtail vs F-35 Lighting: Cine a câștigat? Voi ce credeți? McLaren a plecat primul dar apoi….

Adaugati comentariu