Menţineţi presiunea corectă

De multe ori, şi prin luarea unor măsuri simple, se poate îmbunătăţi siguranţa traficului rutier.

De acest fapt încearcă să ne convingă, de mai multă vreme, fabricanţii mondiali de anvelope, care au iniţiat programe de siguranţă rutieră prin verificarea şi ajustarea gratuită de către specialişti a presiunii în anvelope în trafic. Aceste programe au la bază studii efectuate de specialişti care arată că circa 50% din autovehicule circulă, zilnic, cu anvelope cu o presiune scăzută cu 25% sau mai mult, iar 5% dintre accidentele rutiere survenite pe autostrăzile europene se datorează presiunii inadecvate din acestea.

Se cunoaşte faptul că scăderea presiunii în anvelope are un impact negativ asupra tuturor performanţelor maşinii (scade siguranţa în circulaţie prin modificarea aderenţei, apare riscul de explozie prin supraîncălzire, consum de combustibil mărit etc.). De aceea modificarea presiunii trebuie depistată din timp şi corectată pentru a se putea evita neplăcerile ce se pot ivi pe timpul rulajului.

Firma Michelin România, prezentă în ţara noastră din anul 2001, a iniţiat programe de verificare gratuită a presiunii în pneuri începând cu anul 2003. Programul afost continuat şi în aii următori fiind destinat promovării unui trafic rutier în condiţii de mai mare siguranţă prin sensibilizarea şoferilor, amatori şi profesionişti, asupra importanţei majore pe care o are menţinerea valorii corecte a presiunii în anvelope.

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top