Mercedes-AMG E 63 facelift: mai sportiv și mai rasat

Mercedes-AMG E 63 facelift autoexpert.ro

După ce versiunea ”civilă” a Clasei E a fost retușată, a sosit vremea regelui: Mercedes-AMG E 63 facelift primește un plus de confort și de dinamică.

Și versiunea ”hot” a fost retușată în ton cu E-Class și cu Mercedes-AMG E 53, așa că în față au apărut calandrul Panamericana supradimensionat, flancat de farurile retușate, iar în spate au fost montate o pereche de stopuri noi, mai plate și o bară de protecție optimizată aerodinamic. Apropo de spate, atât versiunea Saloon, cât și cea Estate au fost redesenate.

Mercedes-AMG E 63 facelift autoexpert.ro

Picanteriile, precum prizele de aer supradimensionate și noile jante standard de 19 de inci (20 inci la versiunea S), cu pasaje mai evazate cu 22 mm, gata să facă loc ecartamentului crescut al punții față arată spectaculos, dar aspectul general agresiv al versiunii pre-facelift a devenit mai blând, mai rasat, mai elegant.

Mercedes-AMG E 63 facelift autoexpert.ro

Paleta de culori exterioare a primit trei nuanțe noi, metalizate: Gri Graphite, Argintiu High-Tech și Albastru Magno, ultima rezervată până acum exclusiv familiei AMG GT. Opțional, poate fi comandat pachetul AMG Night Package, care adaugă tente negre lucioase carcaselor oglinzilor laterale, ramelor geamurilor și tipsurilor eșapamentului.

Mercedes-AMG E 63 facelift autoexpert.ro

La interior, schimbările sunt în ton cu cele ale Clasei E și includ cea mai recentă versiune a sistemului de infotainment MBUX, perechea de ecrane standard de 10,25 inci (sau 12,25 inci la versiunea S), ambele cu grafică tipică AMG, precum și noul volan cu trei spițe și comenzi cu feedback haptic. Pielea Nappa de pe scaune și bord, precum și inserțiile din fibră de carbon și cusăturile galbene adaugă clasă interiorului.

Mercedes-AMG E 63 facelift păstrează motorul V8

Sub capotă lucrează același V8 bi-turbo, care dezvoltă 612 CP și 850 Nm (între 2.500 și 4.500 Nm). Versiunea standard accelerează până la 100 km/h în 3,5 secunde, iar ”S”-ul în 3,4 s. Variantele break Estate sunt mai lente cu 0,1 sec.

Mercedes-AMG E 63 facelift autoexpert.ro

Noile versiuni vor fi disponibile pe piață începând de luna viitoare, iar prețurile ar trebui să rămână foarte asemănătoare cu ale versiunii pre-facelift.

 

 

 

 

 

Adaugati comentariu