Mercedes-AMG EQS ar putea dezvolta 600 CP

Mercedes-AMG EQS ar putea dezvolta 600 CP

Viitoarea limuzină electrică de lux Mercedes-Benz EQS ar putea avea o versiune  de performanță AMG. Mercedes-AMG EQS ar putea dezvolta 600 CP, conform revistei britanice Autocar.

Mercedes-Benz a prezentat în toamna lui 2019 conceptul Mercedes Vision EQS care prefigurează viitoarea limuzină de lux. Bateria de 100 kWh promite o autonomie maximă de până la 700 km.

Cunoscut sub numele de cod V297, Mercedes-Benz EQS ar trebui să fie prezentată în forma de producție până la finalul acestui an dacă planurile nu vor fi date peste cap de epidemia de coronavirus.

Citește toate detaliile despre Mercedes-Benz EQS 

EQS va fi cel de-al cincilea model al gamei electrice EQ după SUV-ul EQC, vanul EQV și SUV-urile compacte EQA și EQB.

La fel ca și EQA și EQB, EQS se va construi pe noua platformă modulară EVA dedicată special propulsiei electrice.
Spre deosebire de BMW, Mercedes-Benz a ales să dezvolte o platformă modulară special dedicată propulsiei electrice.

Noul Mercedes-Benz EQS va rivaliza cu Tesla Model S dar și cu Jaguar XJ care va fi oferitr la noua generație și în versiune electrică.

Dar EQS 550 4 Matic,cu cei 476 CP și 760 Nm oferiți de motoarele electrice de la concpet nu va fi cea mai puternică versiune a lui EQS.

Revista britanică Autocar anunță că Mercedes-Benz lucrează deja și la o versiune AMG a lui EQS care va dezvolta 600 CP și 900 Nm. Practic, Mercedes vrea să ofere la această versiune aceleași performanțe ca la S 63 AMG 4Matic echipat cu motorul V8 bi-turbo de 4 litri.

Astfel, Mercedes-AMG EQS va rivaliza cu Tesla Model S 100D.

Adaugati comentariu