Mercedes-AMG G 63 – Așa arată bestia de off-road

Mercedes-AMG G 63 (13)

Loial tradiției, dar făcând un salt uriaș în viitor, Mercedes-AMG G-Class 2018 primește acum o versiune nouă, mai puternică și mai agresivă, capabilă să se ia la trântă cu terenurile grele și să întoarce priviri pe asfalt. Acesta este noul Mercedes-AMG G 63.

Rivalii experți în off-road se opresc să-l privească. Acesta este noul Mercedes-AMG G 63, bestia neîmblânzită pusă în mișcare de un motor V8 biturbo, echipată cu o suspensie dezvoltată recent AMG RIDE CONTROL, beneficiind de prezența modurilor de rulare AMG și cu un interior care duce luxul la nivelul următor.

Mercedes-AMG G 63 (9)

Cu 585 de cai putere la dispoziție, dezvoltați de motorul V8 biturbo de 4.0 litri, cu o tracțiune integrală orientată către puntea din spate (40:60), cu trei diferențiale blocabile, cu o transmisie automată cu 9 trepte, suspensie cu basculă dublă în față și amortizare reglabilă, G 63 este un monstru veritabil, care le produce fiori rivalilor din segment.

LIVE de la Detroit: Legenda continuă! Mercedes-Benz G-Class se întoarce!

Off-roader-ul AMG primește grila tipică a companiei, Panamericana, arcade evazate ale roților, țevi de evacuare cromate și aleargă pe jante de 22 de inci.

Mercedes-AMG G 63 (20)

Motorul AMG V8 biturbo de 4.0 litri vine să înlocuiască unitatea de 5.5 litri a modelului anterior. Capabil să dezvolte 585 CP și un cuplu de 850 Nm, propulsorul face SUV-ul să alerge de la 0 la 100 km/h în doar 4,5 secunde, pe drumul spre viteza maximă de 220 km/h, 240 km/h atunci când mașina este echipată cu pachetul AMG Driver. Pentru o reacție spontană, cele două compresoare au fost relocate din bancul cilindrilor în interiorulu “V”-ului. Pistoane modificate, răcire optimizată și o tehnologie modernă sunt doar câteva dintre elementele noi aduse acestei unități, dotate și cu sistem de dezactivare a cilindrilor AMG Cylinder Management. Astfel, în sarcină parțială, cilindrii 2, 3, 5 și 8 sunt dezactivați pentru un consum mai bun, pe care constructorul îl anunță în jurul valorii de 13,2 l/100 km și cifre mai bune de emisii de 299 g/km.

Transmisia AMG SPEEDSHIFT TCT 9G vine cu o aplicație tipică modelului, pentru timpi mai buni de schimbare a treptelor, astfel că în modurile “Sport” sau “Sport Plus”, șoferul are parte de o experiență emoțională la volanul lui G 63. Maneta DIRECT SELECT se află acum pe coloanal de direcție. Modul “Manual” poate fi activat dintr-un commutator separat, oferindu-I celui aflat la volan libertatea de a schimba treptele folosind padelele montate pe volan.

Mercedes-AMG G 63 (23)

Mercedes-AMG G 63 vine standard cu tracțiunea integral AMG Performance 4MATIC, cu o distribuție a cuplului de 40/60, pentru o tracțiune mai bună (50/50 în cazul modelului anterior). Terenul greu nu reprezintă un obstacol pentru mașina echipată cu redactor, care o ajută să facă față celor mai dure suprafețe. Funcția poate fi activată din comutatorul LOW RANGE, la viteze de până la 40 km/h, iar trecerea de la LOW RANGE la HIGH RANGE este posibilă la viteze de până la 70 km/h.

ModelMercedes-AMG G 63
Motor4.0 litri V8 biturbo
Capacitate (cc)3982
Putere maximă CP/rpm585 CP/6.000 rpm
Cuplu maxim (Nm)850 Nm
TransmisieAMG Speedshift TCT 9G
Consum mixt13.2 l/100 km
Masă (kg)2560
Accelerație 0-100 km/h4,5 secunde
Viteza maximă220 km/h (240 km/h cu Driver's Package)

Mercedes promite o dinamică superioară și un confort pe măsura dotărilor și are motive să o facă, pentru că G 63 vine standard cu suspensia AMG RIDE CONTROL. Este prima oară când modelul primește suspensie independentă cu basculă dublă. O punte rigidă cu suspensie multi-link cu cinci brațe se regăsește în spate.

Pentru o manevrabilitate mai bună, G 63 primește direcție electromecanică, ce poate fi reglată în două moduri, “Comfort” și “Sport”, caracteristicile relevante fiind automat activate în funcție de modul DYNAMIC SELECT ales. Este o premieră în istoria modelului când caracteristicile de rulare pot fi personalizate prin simpla apăsare a unui buton. Sunt disponibile cinci moduri pentru asfalt (“Slippery”, “Comfort”, “Sport, “Sport+” and “Individual”), iar trei sunt rezervate suprafețelor dure (“Sand”, “Trail” and “Rock”). Acestea modifică răspunsul motorului, al transmisiei, al suspensiei și al direcției.

Mercedes-AMG G 63 (14)

Cu silueta sa robustă și cu atitudinea orgolioasă, Mercedes-AMG G 63 își etalează curajul. Balamalele exterioare, farurile rotunde, semnalizatoarele amplasate pe capotă îi anunță pe cei din jur că off-roader-ul este de neoprit.

Partea frontală primește acum grila AMG Panamericana, iar farurile, semnalizatoarele și stopurile primesc standard tehnologia LED High Performance. Farurile MULTIBEAM LED, cu 84 de module LED controlate individual, sunt disponibile opțional.

Din profil, G 63 respiră aroganță, cu arcadele sale evazate și cu jantele mari, cu inscripția “V8 BITURBO” amplasată pe aripile din față și cu etrierele roșii ale roților de 22 de inci. Ușa din spate primește logo-ul G 63.

Mercedes-AMG G 63 (5)

Mașina a fost transformată și la interior, primind standard ceasuri analog redesenate. Bordul digital Widescreen Cockpit cu instrumente virtuale și cu două ecrane de 12,3 inci unite sub o suprafață unică din sticlă, este disponibil opțional. Șoferul poate configura înfățișarea bordului în trei moduri diferite, “Classic”, “Sporty” și “Progressive”.

Cu 101 mm în plus în lungime, 121 în lățime și 40 în înălțime, mașina oferă o atmosferă aerisită și confortabilă, susținută de scaunele ergonomice cu suport lateral îmbunătățit, cu funcție de memorie pentru scaunul șoferului și cu sistem de încălzire atât în față, cât și în spate. Pachetul Active Multicontour Seat poate fi comandat, acesta aduce funcții de masaj și încălzire rapidă în scaune. Volanul AMG Performance cu padele cromate este dotare standard. Pe volan, se află comenzile deja familiare, care pot controla panoul de bord și sistemul multimedia.

Mercedes-AMG G 63 (8)

SUV-ul pătrățos vine cu o coloană sonoră pe măsură, furnizată de orchestra AMG și de evacuarea dublă, care poate fi suna diferit și în funcție de modurile de rulare activate.

Mercedes-AMG G 63 va fi prezentat pe 6 martie, la Salonul Auto de la Geneva și va ajunge în showroom-uri în luna iunie a acestui an.

 

Adaugati comentariu