Mercedes-AMG GLC 43 Coupe. SUV sport cu 367 CP

Cu 367 CP, Mercedes-AMG GLC 43 Coupe se alătură fratelui GLC 43 în panoplia celor mai sportive SUV-uri ale casei germane.

Abia prezentat la finele acestei primăveri, versiunea coupe a SUV-ului de clasă medie Mercedes GLC a primit deja o variantă de top, preparată de divizia sportivă AMG.

Versiunea de înaltă performanță a liniei GLC Coupe nu primește doar rolul de frate mai mic și mai agil al lui Mercedes GLE Coupe, ci și misiunea de a intra în luptă directă cu BMW X4 și Porsche Macan.

Cu un profil dinamic, tipic unui coupe cu patru portiere, noul Mercedes-AMG GLC 43 Coupe îmbină sex-appeal-ul unui model clasic sportiv cu robustețea și poziția înaltă la volan, îndrăgite de fanii SUV-urilor. Nișa SUV-urilor coupe este, de altfel, una dintre cele mai prolifice din industria auto.

Asemenea fratelui cu alură clasică de SUV, GLC 43, Mercedes-AMG GLC 43 Coupe este animat de un motor V6 bi-turbo de 3 litri și 367 CP/520 Nm. Viteza maximă este limitată electronic la 250 km/h, iar puterea este transmisă la toate cele patru roți, sistemul de tracțiune integrală 4Matic fiind inclus în echiparea de serie.

În condiții normale, 69% din cuplu merge către puntea spate, iar restul de 31% este livrat roților din față. Transmisia automată  de ultimă generație 9G-Tronic, cu nouă trepte, este standard, alături de șasiul sport adaptiv, cu setări speciale AMG.

Debutul oficial al noului Mercedes-AMG GLC 43 Coupe va avea loc luna viitoare, la Salonul Auto de la Paris.

mercedes-amg-glc-43 (8)

 

Adaugati comentariu