Mercedes-AMG GT C Coupe, supercar cu 557 CP – PRIMELE IMAGINI

Mercedes-AMG GT C Coupe cu 557 CP, versiunea cu acoperiș fix a modelului Mercedes-AMG GT C Roadster, va fi lansată în 2017, pentru a umple spațiul dintre GT S și GT R.

Mașina fotografiată de AutoWeek.nl îmbracă straiele seriei limitate “Edition 50”, care marchează aniversarea AMG de 50 de ani prin detalii unice precum vopseaua neagră mată aplicată la nivelul caroseriei și a jantelor de 20 de inchi, din magneziu.

Din punct de vedere tehnic, GT C va fi identic cu modelul Roadster C, lansat în această toamnă la Paris. Cu 557 CP, puterea maximă a motorului V8 twin-turbo se situează cu 47 CP peste ceea ce oferă AMG GT S (510 CP) și cu 28 CP sub Mercedes-AMG GT R (585 CP). Cuplul maxim de 680 Nm este disponibil între 1900 și 5750 rpm.

Transmisia cu dublu ambreiaj și șapte trepte AMG SPEEDSHIFT DCT primește rapoarte mai lungi, cu excepția treaptei a șaptea, mai scurtă.

În versiunea Roadster, sprintul de la 0 la 100 km/h este realizat în 3,7 secunde, iar această accelerație fulminantă se încheie abia la 316 km/h. În versiunea Coupe, ne așteptăm la performanțe superioare, datorită greutății mai mici, în absența unui mecanism complex de pliere a acoperișului.

În plus față de suplimentul de putere, modelul GT C folosește anumite rafinamente tehnice preluate de la AMG GT R: suspensie adaptivă AMG RIDE CONTROL, roți posterioare directoare și diferențial spate electronic.

amg-gt-c-1

Foto: DriveMag.com

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

MotorFest la final – București 2024

Expoziția de motoare a fost organizată de revista MotorXpert, susținută de Groupama și găzduită de București Mall. Bucureștiul, un oraș mereu în mișcare, a fost gazda unei experiențe extraordinare pentru pasionații

Scroll to Top