Mercedes-AMG GT cu patru uși vine la Geneva cu 816 cai putere!

Mercedes-AMG GT Concept

Mercedes-AMG GT cu patru uși va fi prezentat în luna martie, la Salonul Auto de la Geneva. Confirmarea vine de la șeful casei de la Affalterbach, Tobias Moers, într-o declarație acordată revistei Autocar. Limuzina ultra-performantă va avea o putere impresionantă: 816 cai putere!

Vom vedea, în sfârșit, mașina la care Mercedes lucrează de mai bine de doi ani: un coupe cu patru uși și ADN super sportiv, frate mai mare și mai puternic al AMG GT-ului prezentat la Paris în 2014. Prototipurile surprinse în teste au confirmat că AMG lucrează intens la noul model al cărui concept l-au expus anul trecut tot la Geneva.

Mașina, un rival pentru Porsche Panamera, va fi propulsată de un sistem hibrid nou, care integrează motorul V8 twin-turbo de 4.0 litri dezvoltat de AMG și un motor electric. Acest ansamblu va asigura mașinii nu mai puțin de 816 cai putere. Casa de performanță a celor de Mercedes va echipa modelul cu o transmisie automată cu nouă trepte AMG SPEEDSHIFT și cu tracțiune integrală 4MATIC+. Bolidul ar beneficia de o autonomie electrică de 50 de kilometri. AMG va primi ajutorul echipei de Formula E pentru dezvoltarea acestui sistem de propulsie.

Mai multe versiuni de putere, cu 680, respectiv 748 de cai, vor fi lansate în 2019.

Adaugati comentariu