Mercedes-AMG GT cu patru uși vine la Geneva cu 816 cai putere!

Mercedes-AMG GT Concept

Mercedes-AMG GT cu patru uși va fi prezentat în luna martie, la Salonul Auto de la Geneva. Confirmarea vine de la șeful casei de la Affalterbach, Tobias Moers, într-o declarație acordată revistei Autocar. Limuzina ultra-performantă va avea o putere impresionantă: 816 cai putere!

Vom vedea, în sfârșit, mașina la care Mercedes lucrează de mai bine de doi ani: un coupe cu patru uși și ADN super sportiv, frate mai mare și mai puternic al AMG GT-ului prezentat la Paris în 2014. Prototipurile surprinse în teste au confirmat că AMG lucrează intens la noul model al cărui concept l-au expus anul trecut tot la Geneva.

Mașina, un rival pentru Porsche Panamera, va fi propulsată de un sistem hibrid nou, care integrează motorul V8 twin-turbo de 4.0 litri dezvoltat de AMG și un motor electric. Acest ansamblu va asigura mașinii nu mai puțin de 816 cai putere. Casa de performanță a celor de Mercedes va echipa modelul cu o transmisie automată cu nouă trepte AMG SPEEDSHIFT și cu tracțiune integrală 4MATIC+. Bolidul ar beneficia de o autonomie electrică de 50 de kilometri. AMG va primi ajutorul echipei de Formula E pentru dezvoltarea acestui sistem de propulsie.

Mai multe versiuni de putere, cu 680, respectiv 748 de cai, vor fi lansate în 2019.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top