Mercedes-AMG GT R a devenit cel mai puternic Safety Car din istoria Formulei 1

Mercedes-AMG GT R Formula 1 Safety Car (7)

Mercedes-AMG GT R tocmai a devenit cel mai puternic Safety Car care a existat vreodată în Formula 1. Cu 585 de cai putere, GT R atinge o viteză maximă de 318 km/h. Noul Safety Car își va face debutul în weekend-ul acesta, la Marele Premiu al Australiei. Acest sezon de Formula 1 nu va fi transmis de nicio televiziune în România.

Va fi un 2018 aglomerat pentru Mercedes-AMG GT R, care va trebui să participle la toate cele 20 de weekend-uri de curse programate în noul sezon de Formula 1. Dezvoltat în “Iadul Verde” de la Nurburgring și testat deja de triplul campion mondial Lewis Hamilton, Mercedes-AMG GT R se va afla în fruntea plutonului de monoposturi pe circuit, în caz de condiții meteo nefavorabile sau în caz de accidente.

Mercedes-AMG GT R Formula 1 Safety Car (4)

Cel mai experimentat pilot de Safety Car, Bernd Maylander, se va afla, și anul acesta, la volanul AMG-ului. „Abia aștept să primesc noua mașină de serviciu. Este un automobil de top în ceea ce privește dinamica la rulare și este o clasă peste AMG GT S-ul din sezoanele trecute”, spune Maylander, care, în 18 ani ca pilot de Safety Car, a ratat o singură cursă.

Niciodată până acum, Mercedes-AMG nu a integrat atâtat tehnologie specifică sporturilor cu motor într-o mașină de serie cum a făcut-o cu GT R-ul propulsat de motorul V8 biturbo de 4.0 litri. Mașina beneficiază de un șasiu calibrat special, o aerodinamică activă sofisticată și o structură ușoară inteligentă. Din acest moment, liderul obișnuit al plutonului de monoposturi, Lewis Hamilton, nu va mai avea motive să se plângă că Safety Car-ul rulează prea încet, pentru că GT R-ul cu ADN de mașină de curse aleargă de la 0 la 100 km/h în 3,6 secunde.

Mercedes-AMG GT R Formula 1 Safety Car (2)

Pe circuit, Mercedes-AMG GT R va fi acompaniat de mașina medicală, un Mercedes-AMG C 63 S Estate, cu 510 cai putere, cu un echipaj de până la trei doctori la bord. Portbagajul de 490 de litri primește echipamentul de intervenție în caz de urgență, inclusiv un defibrilator.

Mercedes-AMG C 63 S Estate și Mercedes-AMG GT R pornesc în prima tură de pe grila de start pentru a interveni în caz de nevoie. Pe durata cursei, ambele așteaptă pe linia boxelor ordinal de a intra pe circuit.

Mercedes-AMG GT R Formula 1 Safety Car (10)

Adaugati comentariu