OFICIAL: Mercedes-AMG GT Roadster cu 476 și 557 CP

Mercedes-AMG GT se descoperă în noua iterație Mercedes-AMG GT Roadster cu pavilion textil și până la 557 CP.

Dispariția plafonului fix nu este cea mai surpriză adusă de noul Mercedes-AMG GT Roadster. Noutatea absolută este versiunea GT C, o punte de legătură între modelele GT și GT S și iterația de vârf GT R.

Dincolo de toate aceste acronime, Mercedes-AMG GT Roadster este animat de același delicios bi-turbo V8 de 4 litri, oferit pentru început în două trepte de putere: 476 CP pentru modelul de bază și 557 CP pentru GT C, cu 47 CP mai puternic decât GT S Coupe.

mercedes-amg-gt-roadster (8)

Mercedes-AMG GT C Roadster se apropie, astfel, spectaculos de GT R Coupe, cu numai 28 CP mai potent. De la GT R, au fost împrumutate și câteva delicii tehnice, dedicate exclusiv modelului GT C. Printre acestea, șasiul adaptiv AMG RIDE CONTROL, diferențialul spate electronic autoblocant și roțile posterioare directoare. Acestea se rotesc în sens contrar celor din față până la 100 km/h (agilitatea superioară) și în aceeași direcție peste acest prag (stabilitate mai mare și răspuns rapid la corecțiile fine ale volanului).

Tot GT R este sursa ecartamentului cu 57 mm mai mare al noului Mercedes-AMG GT C Roadster, ceea ce traduce prin aripi mai evazate cu aspect amenințător. Jantele au diametrul de 19 sau 20 inch (GT doar 19 inch). Transmisia AMG SPEEDSHIFT DCT cu șapte trepte și dublu ambreiaj a fost, de asemenea, recalibrată, primind rapoarte mai generoase de demultiplicare pentru treptele 1-6 și un raport mic pentru cea de-a șaptea, totul pentru accelerații mai bune.

mercedes-amg-gt-roadster (3)

Și dacă tot vorbim de accelerații, trebuie spus că Mercedes-AMG GT C Roadster se laudă cu o viteză maximă de 316 km/h și atinge 100 km/h în doar 3,7 secunde. În declinarea de bază, Mercedes-AMG GT Roadster accelerează de la 0 la 100 km/h în 4,0 secunde, viteza de top fiind estimată la 302 km/h.

Din perspectiva designului, Mercedes-AMG GT Roadster nu se îndepărtează radical de coupe, profilul superb al modelului acoperit fiind replicat meticulos atunci când pavilionul textil este ridicat. Realizat din trei straturi, acesta are la bază o structură ușoară din magneziu/oțel/aluminiu și poate fi pliat 100% electric în 11 secunde, până la viteze de maximum 50 km/h.

Debutul fizic al noului Mercedes-AMG GT Roadster este programat pentru Salonul Auto de la Paris (1-16 octombrie).

mercedes-amg-gt-roadster (2)

Adaugati comentariu