Mercedes-AMG PETRONAS Motorsport, campioni pentru a patra oară la rând în Formula 1

Lewis Hamilton a câștigat Marele Premiu al Statelor Unite și și-a făcut echipa, Mercedes-AMG PETRONAS Motorsport, campioană mondială la Constructori pentru a patra oară la rând. Rivalul britanicului, Sebastian Vettel, a alergat după el pentru a doua poziție pe podium. Deși s-a bătut cu disperare pentru locul 3, depășindu-l pe Kimi Raikkonen în ultimul tur, Max Verstappen a fost penalizat și retrogradat pe patru.

O penalizare de cinci secunde în contul lui Max Verstappen, l-a readus pe Kimi Raikkonen de la Ferrari pe poziția a treia, dar Max, care plecase al 16-lea pe grila de start, a fost cel votat Pilotul Zilei. Colegul său, Daniel Ricciardo, a încheiat rapid cursa, cu o problemă la motor. Colegul lui Hamilton, Valtteri Bottas, a terminat pe cinci.

Păreau desprinși în câștigători cei de la Ferrari, dar Săgeata Argintie din spatele lui Vettel a fost mai rapidă. Așa că Hamilton și-a făcut drum către prima poziție în turul 6, pe care a părăsit-o doar când a schimbat anvelopele. Singurul moment tensionat pentru britanic în Statele Unite a fost cel în care a revenit pe circuit, după singura sa oprire la boxe, foarte aproape de Vettel, care schimbase trei tururi mai devreme. Hamilton și-a certat echipa, dar a tras tare și s-a distanțat de neamțul din Ferrrari.

Championship Title Mercedes (1)

După o nouă intrare la boxe, Vettel a ajuns pe patru, în spatele lui Bottas și Raikkonen, care urmau o strategie cu o singură oprire și care se duelau pentru locul 2. În cele din urmă, finlandezul mai experimentat l-a depășit pe pilotul Mercedes, iar Ferrari a alergat să limiteze pagubele. Vettel a trecut și el de Bottas în turul 51 și, de la boxe, s-a comandat schimbul de poziții între cei doi piloți Ferrari, pentru ca germanul să-l împiedice pe Hamilton să devină deja campion mondial.

Între timp, Raikkonen a fost foarte ocupat cu Verstappen, pentru că tânărul olandez a devorat distanța care îl despărțea de plutonul fruntaș în urma startului de pe poziția a 16-a. Olandezul a zburat până pe 3, la capătul unui duel senzațional cu pilotul de la Ferrari. Max se pregătea să urce pe podium, când a aflat vestea: o penalizare de cinci secunde pentru că ieșise de pe circuit și își crease astfel un avantaj, avea să-l retrogradeze înapoi pe patru, în spatele lui Raikkonen.

Championship Title Mercedes (4)

Săgeata Argintie pilotată de Bottas a trecut a 5-a linie de sosire. Hamilton încă mai are nevoie de nouă puncte pentru a-și adjudeca titlul în Mexic, weekend-ul următor, dar Mercedes a devenit campioană mondială la Constructori și are acum 575 de puncte, în timp ce Ferrari defilează cu 428, iar Red Bull cu 315.

Adaugati comentariu