Mercedes-AMG S65 Final Edition. AMG retrage motorul preferat al fanilor

Mercedes-AMG S65 Final Edition (11)

Mercedes-AMG S65 Final Edition anunță ultimul show pentru motorul V12 produs de AMG. Unitatea twin-turbo de 6.0 litri își face apariția pentru ultima oară sub capota limuzinei care va fi prezentată la Geneva.

Este un moment istoric pentru Mercedes-AMG. Motorul V12 care propulsează versiunea S65 a limuzinei Clasa S va ieși din producție. Acest lucru este anunțat de versiunea Mercedes-AMG S65 Final Edition, pe care compania o va aduce luna viitoare la primul mare salon auto european al anului. Decizia este luată ca urmare a măsurilor legislative tot mai stricte în ceea ce privește emisiile.

Mercedes-AMG S65 Final Edition (7)

Mercedes-AMG G65 și SL65 și-au luat deja adio de la fani. Viitoarele vârfuri de gamă vor primi un motor cu o cilindree mai mică și cifre de consum și de emisii mai mici. Unitatea V8 de 4.0 litri și-a făcut debutul în toamna anului 2014, odată cu prezentarea modelului Mercedes-AMG GT la Salonul Auto de la Paris din acel an.

Motorul își trăiește ultimele zile de glorie în compania versiunilor Coupe și Cabrio, dar și aceste game vor renunța la propulsor odată cu apariția noilor generații.

Mercedes-AMG S65 Final Edition (2)

Șeful AMG Tobias Moers îi liniștește însă pe cei care preferă motoarele mari. Unitatea va continua să fie produsă, dar exclusiv pentru modelele subbrand-ului Maybach.

Adaugati comentariu