Mercedes-Benz acceptă precomenzi pentru noul SUV electric EQ

Mercedes-Benz a deschis listele de precomandă pentru prima mașină vândută sub eticheta EQ, SUV-ul electric Generation EQ. Versiunea de serie nu a fost încă dezvăluită, însă în Norvegia clienții pot face deja o rezervare.

Cu toate că viitorul corespondent electric al SUV-ului GLC există, pentru moment, doar sub forma conceptului Generation EQ prezentat anul trecut, norvegienii pot deja să se înscrie pe listele de așteptare, înainte de a vedea practic mașina finală. Modelul destinat producției va fi lansat în 2019.

Pe site-ul norvegian al Mercedes-Benz se poate face deja o plată de 2.139 euro (20.000 coroane norvegiene), cu titlu de avans ce va fi dedus din prețul final (necunoscut încă) în momentul livrării mașinii. Banii pot fi returnați dacă viitorii clienți nu vor fi încântați de specificațiile finale ale modelului, încă necunoscute. În total, 2.000 norvegieni s-au arătat interesați, rezervând ferm un loc pe lista de precomenzi și achitând suma impusă.

Conceptul Mercedes Generation EQ are două motoare electrice care dezvoltă împreună 400 CP. Autonomia este estimată la 500 km, iar în viitorul nu prea îndepărtat va fi posibilă și reîncărcarea bateriilor cu capacitatea de 70 kWh în doar 5 minute (de la stațiile speciale amenajate de Mercedes) pentru a obține o autonomie suplimentară de 100 km.

SUV-ul de talia actualei generații GLC va fi primul model electric, însă nu și ultimul din gama casei germane. Ofensiva electrică Mercedes continuă, în ritm susținut. Săptămâna trecută, Mercedes-Benz a prezentat un nou concept sub eticheta electrică EQ, la Salonul Auto de la Frankfurt. Conceptul EQA, așa cum se numește, este precursorul unui hatchback compact, complet electric, care va fi lansat în jurul anului 2020. Mercedes-Benz dorește să aibă zece mașini complet electrice în gama sa în 2025, toate acestea urmând să fie promovate sub sigla noului sub-brand eco Mercedes EQ .

Adaugati comentariu