Mercedes-Benz Atego şi Atego BlueTec Hibrid au fost alese “Truck of the Year 201

Cu ocazia Expoziţiei Auto (IAA) pentru autovehicule comerciale ce a avut loc în Hanovra, juriul internaţional de experţi a votat noul Mercedes-Benz Atego 12-tone ca fiind “Truck of the Year 2011”.

Jurnaliştii din 23 de ţări europene au adus un omagiu tehnologiei inovatoare a modelului Mercedes-Benz Atego: pe de o parte, noul Atego, ca nou ideal extrem de versatil destinat distribuţiilor pe rază restransă, iar pe de altă parte produsul de serie Atego 1222 L EEV BlueTec Hibrid, pe care juriul îl consideră precursor al unor sisteme alternative de conducere.

Juriul Internaţional a comentat pe marginea victoriei noului Atego: “Mercedes-Benz a completat familia Atego cu un camion versatil de clasă medie cu ‘două suflete’. Pe de o parte, şoferii care lucrează pe o rază restransă de distribuţie primesc un echipament care până de curând era rezervat şoferilor care lucrează pe distanţe mari. Pe de altă parte, propulsia hibridă paralelă ajută la diminuarea emisiilor de CO2 în rândul autovehiculelor comerciale în cadrul Uniunii Europene.”

Potrivit regulilor, juriul acordă în fiecare an titlul Truck of the Year camionului care aduce cea mai mare contribuţie în inovaţia transportului rutier de mărfuri în termeni de economie, emisii de gaze, siguranţă, fiabilitate şi confort. Mercedes-Benz Atego a atins un scor de 127 de puncte: pe locul secund s-a clasat un camion care a adunat un total de 82 de puncte, iar pe locul trei un model care a strâns 45 de puncte.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top