Test drive – Mercedes-Benz B 180 CDI 109 CP

Mercedes-Benz B 180 CDI

Mai agilă, mai dinamică și mai confortabilă. Acestea sunt atuurile noii Clase B, lansate de curând în România.

  • Calitate deosebita a interiorului
  • habitaclu versatil si spatios
  • tren de rulare rafinat
  • Pret de achizitie destul de mare
  • motor diesel usor zgomotos in plaja inferioara de turatie

Mercedes sărbătorește cei 125 de ani de existență prin schimbare și inovație. Noua Clasă B este cea care a primit numeroase îmbunătățiri tehnice care să-i aducă în continuare o poziție dominantă în rândul compactelor premium. Caroseria a fost desenată pentru a accentua dinamismul și beneficiază de cel mai bun coeficient aerodinamic din segment. Habitaclul oferă dimensiuni mai generoase pentru pasagerii din față, resimțite mai ales la nivelul capului.

Planșa de bord atrage atenția prin materiale și designul nou ce face cu displayul central să nu mai fie încastrat ci să pară că “plutește” deasupra gurilor de ventilație. Volanul are un design nou și completează perfect panoul cu instrumente analogice, împreună cu care contribuie la accentuarea laturii sportive.

Versiunea pe care am condus-o era echipată cu un diesel de 109 CP și o cutie manuală cu șase trepte, rafinamentul și economia fiind principalele caracterisitici ale propulsorului de 1.8 litri. Mercedes B Class este primul model pe care a fost montată cutia de viteze automată cu șapte rapoarte 7G-DCT. Aceasta are dimensiuni compacte și o masă redusă, iar timpii de schimbare ai treptelor sunt foarte mici. Transmisia manuală cu șase rapoarte este și ea nouă și se bucură de caracteristici foarte bune la capitole precum dimensiuniea și greutatea.

Noua Clasă B este chiar mai dinamică decât generația precedentă datorită coborârii centrului de greutate, a suspensiei spate independentă cu o nouă arhitectură, dar și datorită sistemului de direcție servoasistat electric.

Pachetul de sigurantă include standard sistemul de avertizare a coliziunilor pe bază de radar și, în premieră, sistemul PRE-SAFE, oferit opțional.

Noua Clasă B este mai dinamică și mai plăcut de condus în timp ce datele tehnice indică plusuri la majoritatea capitolelor. Conceptul modular oferă o rezervă de spațiu destinată unor posibile tehnologii viitoare, electrice sau hibride, semn că noua Clasă B nu se oprește dintr-o ascensiune mereu plină de surprize.

Date tehnice: Mercedes-Benz
Clasa B
Sasiu si caroserie
Motorizare 180 CDI
Nr. usi/locuri 5/5
Masa proprie/totala [kg] 1475/2030
Dimensiuni si capacitati
Lung/lat/inalt [mm] 4359/1786/1557
Ampatament
Volum portbagaj [l] 486 (1545)
Motor si transmisie
Tip motor 180 CDI
Combustibil Motorina
Cilindree [cmc] 1796
Sistem alimentare commonrail
Putere max. [kW(CP)/rpm] 80(109)/3200
Cuplu max. [Nm/rpm] 250/1400
Cutie de viteze Manuala/6
Performante si consum
Viteza maxima [km/h] 190
0-100 km/h [s] 10.9
Consum urban/extra/mixt 5.4/3.8/4.4
Emisii CO2 [g/km] 114

Adaugati comentariu