Test drive Mercedes-Benz Clasa C 220 CDI Coupe

Mercedes-Benz Clasa C 220 CDI Coupe

Clasa C, 2.2 diesel, 170 CP, cutie automată şi … coupe, o combinaţie care, la prima citire, poate părea prea îndrăzneaţă. Adevăr sau provocare?!

  • Consum excelent de carburant urban/extraurban
  • surprinzator de practica
  • Experienta dinamica relativ modesta pentru un coupe
  • transmisia automata are o latenta sesizabila

Un coupe a fost şi rămâne un tip de caroserie pe cât de controversată, pe atât de incitantă. În prima categorie o pozitionează cei care nu înţeleg de ce să renunţi la două portiere şi, implicit, la accesul facil către locurile din spate.

Pentru restul, coupe-ul, indiferent de clasă, este emoţia pe care niciun sedan, hatch sau break nu poate să ţi-o ofere. Bineînţeles, pentru cei mai radicali, un coupe înseamnă inclusiv o motorizare pe benzină şi lipsa ramelor la portiere, propulsie şi un spate obraznic. Mercedes-Benz renunţă la două portiere în cazul Clasei C, oferind spre vânzare un coupe premium care, dincolo de înfăţişarea îndrăzneaţă, propune o motorizare diesel, cutie de viteze automată şi propulsie.

Clasa C coupe în versiunea testată – C220 CDI 170 CP şi cutie automată – este cu siguranţă configuraţia care plusează la capitolul vânzări şi are de ce. Tineresc la exterior, sportiv la interior, C 220 coupe este maşina alături de care aş pleca în concediu fără a-mi face griji privind confortul sau consumul de carburant şi fără a evita drumurile şerpuite de munte. Interiorul sobru, oarecum în neconcordanţă cu exteriorul curajos, poate găzdui fără probleme patru persoane alături de bagajele aferente, în condiţii excelente de confort. Portierele mari, precum şi rabatarea scaunelor faţă permit ca accesul pe banchetă să nu necesite cursuri de contorsionism, în timp ce portbagajul este demn de un sedan.

Întotdeauna am apreciat supensia cu care un Mercedes-Benz te tratează, C-ul coupe adaugându-i şi un plus de fermitate pentru momentele în care vrei să grăbeşti lucrurile. În funcţie de modul de conducere ales, C 220 CDI te poate răsplăti cu un consum mediu de carburant de numai 6 l/100 km, în cadrul testului reuşind un consum extraurban de carburant de 4,9 l/100 km, afişat de computerul de bord după 750 km parcurşi pe drumurile din România şi respectând viteza legală. Dincolo de cifre, se află un model emoţionant şi surprinzător de plăcut în utilizare.

Date tehnice: Mercedes-Benz
Clasa C
Sasiu si caroserie
Motorizare 220 CDI
Nr. usi/locuri 2/4
Masa proprie/totala [kg] 1580/2100
Dimensiuni si capacitati
Lung/lat/inalt [mm] 4590/1770/1405
Ampatament
Volum portbagaj [l] 450 (450)
Motor si transmisie
Tip motor 220 CDI
Combustibil Motorina
Cilindree [cmc] 2143
Sistem alimentare common rail
Putere max. [kW(CP)/rpm] 125(170)/3000
Cuplu max. [Nm/rpm] 400/1400
Cutie de viteze Automata/7
Performante si consum
Viteza maxima [km/h] 231
0-100 km/h [s] 8.1
Consum urban/extra/mixt /4.9/
Emisii CO2 [g/km] 128

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top