Mercedes-Benz Clasa E Estate: imagini și informații oficiale

Mercedes-Benz E Klasse Estate

Mercedes-Benz prezintă noul său model Clasa E Estate (break). Modelul de clasă medie are în ofertă și o versiunea plug-in hybrid cu o autonomie electrică de 100 kilometri.

Noua generație Mercedes-Benz Clasa E a debutat la finalul lunii aprilie. La doar câteva luni, constructorul german mărește gama modelului de clasă medie cu o variantă break. Numită oficial Mercedes-Benz Clasa E Estate, noul model integrează elementele estetice prezentate pe modelul sedan, inclusiv noua grilă frontală. Opțional, aceasta poate fi comandată cu contur iluminat.

Mercedes-Benz E Klasse Estate

Mercedes-Benz Clasa E Estate

Noul model dispune de blocurile oprite duble și stopurile LED cu semnătura luminoasă în forma siglei Mercedes. Dar, mai important, versiunea break oferă mai mult spațiu pentru pasageri, ampatamentul crescând cu 22 mm. Portbagajul are un volum de 615 litri și poate ajunge până la un volum de 1.830 litri. În cazul versiunii PHEV, volumul portbagajului este de 460 litri și poate ajunge la 1675 de litri.

În gama modelului E-Klasse Estate există și versiunea E 300 e, singura variantă plug-in hybrid disponibilă în Europa. Modelul utilizează motorul pe benzină de 2.0 litri de 204 CP asociat cu un motor electric de 129 CP și transmisie automată cu 9 trepte. Sistemul oferă o putere totală de 312 CP, mașina putând accelera de la 0 la 100 km/oră în 6,5 secunde. Motorul electric este alimentat cu ajutorul unei baterii de 25.4 kWh ceea ce oferă o autonomie de peste 100 kilometri.

Mercedes-Benz E Klasse Estate

În gama modelului Estate, mai sunt oferite versiunile E 200, 2.0 benzină de 204 CP și 320 Nm și E 220 d, 2.0 diesel de 197 CP și 440 Nm. Ambele versiuni sunt electrificate cu sistem mild-hybrid. Va urma și un model diesel cu șase cilindri.

Mercedes-Benz E Klasse Estate

La interior, Clasa E Estate beneficiază de sistemul MBUX Superscreen cu planșă de bord digitală de 12,3 inchi, ecran central de 14 inchi și display separat dedicat pasagerului din dreapta cu o diagonală de 12,3 inchi. Sistemul are integrate aplicații ca TikTok, Webex, Zoom sau Vivaldi.

Via Mercedes-Benz

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top