Mercedes-Benz Clasa X Concept: Primul pick-up premium e aici

Mercedes-Benz Clasa X, primul pick-up destinat producției de serie pe scară largă înnobilat de steaua în trei colțuri, a fost dezvăluit sub forma unui concept apropiat de varianta finală. Toate detaliile, live de la Stockholm.

Primul pick-up de serie Mercedes va veni pe piață la sfârșitul lui 2017, purtând denumirea de Mercedes-Benz X-Class. Piețele-cheie vor fi Argentina, Brazilia, Africa de Sud, Australia și Noua Zeelandă, dar și Europa.

Primul pick-up premium european este un dur cu o sarcină utilă de tonă și cu cinci locuri. Pentru a-i reflecta versatilitatea, Mercedes-Benz a prezentat două versiuni ale conceptului, Concept X-Class powerful adventurier (Puternicul aventurier, varianta dedicată amatorilor de off-road) și Concept X-CLASS stylish explorer (Exploratorul stilat, versiunea destinata utilizarii prepoderent urbane si pe asfalt).

Mercedes-Benz Concept X-CLASS – Erster Ausblick auf den neuen Pickup mit Stern

Variația este cea care va caracteriza gama de motorizare. Vârful de gamă va fi propulsat de un motor diesel V6 în combinație cu tracțiunea integrală permanentă 4MATIC. Motorul cu cuplu mare va oferi dinamică la rulare atât pe șosele, cât și în off-road. Sistemul de tracțiune integrală va combina o cutie de transfer cu reductor și două diferențiale blocante. Sistemul de tracțiune și diferențialele blocabile electric la cerere transmit puterea către către puntea cu tracțiune mai bună. În condiții extreme de off-road, diferențialul din spate și diferențialul central pot fi blocate.

Creat pe platforma lui Nissan NP300 Navara, primul pick-up Mercedes-Benz va avea setari si design specifice marcii germane, va putea cara 1,1 tone in bena si va putea remorca 3,5 tone.

Suspensia special dezvoltată, cu punte spate cu cinci brațe cu arcuri elicoidale și o setare precis calibrată a ansamblului arc/amortizor  va asigura un confort sporit la rulare – atât pe șosea, cât și în afara ei. Pick-up-ul cu stea în trei colțuri va impresiona cu o direcție precisă, cu un confort exceptional și cu o abordare agilă a virajelor.

mercedes-benz-x-class (2)

Interiorul, complet diferit de cel al lui Navara, este și el specific Mercedes, fiind caracterizat de un contrast intrigant de nuanțe reci și calde, dar și de prezența materialelor de înaltă calitate. Aerul modern este amplificat de către prizele de aer rectangulare, de ecranul central independent de înaltă rezoluție, dar și de controller-ul central și de touchpad-ul multifunctional. La fel ca la un spartphone, funcțiile telematice pot fi controlate prin intermediul touchpad-ului, folosind gesturi sau introducând litere și caractere.

Ca toate vehiculele Mercedes, pick-up-ul se va diferenția de toate celelalte modele din segment prin siguranța sa exemplară. Sisteme moderne de asistență, care se bazează pe camere, pe un radar și pe senzori cu ultra-sunete vor veni în ajutorul șoferului în numeroase situații, crescând astfel nivelul de siguranță și confort. O serie de sisteme de asistență va fi disponibilă standard.

mercedes-benz-x-class (3)

Dr. Dieter Zetsche, Președinte al Consiliului de Administrație de la Daimler AG și șef Mercedes-Benz Cars: “Cu acest pick-up Mercedes-Benz, vom umple unul dintre cele mai mari goluri din portofoliul nostru. Ținta noastră este să oferim clienților vehicule care se răspund nevoilor lor. X-Class va determina noi standarde în acest segment aflat în creștere.”

Mercedes X-Class va fi poziționat în segment cu un preț foarte atractiv. Pick-up-ul va fi produs în colaborare cu Alianța Renault-Nissan. Producția pentru piața europeană, pentru cea australiană și pentru cea sud-africană va demara la uzina Nissan de la Barcelona, Spania, în 2017. Modelele X-Class rezervate pieței din America Latină vor ieși de pe liniile de asamblare ale uzinei Renault de la Cordoba, Argentina, începând cu 2018.

mercedes-benz-x-class (4)

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top