Mercedes-Benz CLS Shooting Break: practicalitate la rang de artă

Dupa ce a inventat segmentul coupe-urilor cu patru portiere, Mercedes-Benz recidivează prin versiunea Shooting Break a noului CLS. Fără concurenți direcți pe piață, CLS Shooting Break propune un mixt interesant între formele unui coupe și practicalitatea unui break.

Zvonurile legate de o versiune shooting break produsa pe baza lui CLS au aparut de mai multi ani in industrie, dar acum este pentru prima oara cand Mercedes-Benz publica pozele si informatiile oficiale cu modelul de serie. Dupa cum era de asteptat, primele doua treimi ale masinii sunt identice cu modelul CLS in timp ce spatele propune detalii noi undeva la granita intre un break clasic si un coupe.

Pentru a integra eficient hayon-ul in tema de design a unui coupe, partea din spate a fost inclinata considerabil, ca o continuare fireasca a liniei arcuita a plafonului, preluata de la CLS-ul berlina. Astfel, spun designerii Mercedes-Benz, a fost obtinut un volum de incarcare tipic unei break, dar fara compromisul de ordin estetic.

Cum linia generala a masinii este una reusita, suntem de acord cu declaratia oficialilor Mercedes-Benz, dar, in acelasi timp, banuim ca va exista cel putin un compromis in materie de vizibilitate. Volumul standard al portbagajului este de 590 l standard, respectiv 1.550 cu bancheta rabatata. Ca o noutate in segment, podeaua portbagajului poate fi finisata in lemn nobil, desigur contra-cost.

Noul CLS Shooting Break poate fi comandat cu doua motoare pe benzina si doua pe motorina (250 CDI, 350 CDI, 350 benzina si 500 benzina). Cele doua motoare de top pot fi comandate cu tractiunea integrala 4Matic in timp ce transmisia automata 7G-Tronic si functia ECO start/stop sunt standard pe toate motorizarile.

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top