Mercedes-Benz EQA: noul SUV electric are o autonomie de 420 km

eqa - autoexpert.ro

Mercedes-Benz a prezentat oficial cel mai nou SUV din familia de modele electrice EQ. EQA preia elemente de la modelul GLA și promite o autonomie de peste 420 km.

Gama de SUV-uri electrice de la Mercedes-Benz a primit un nou membru. Noul EQA devine cel mai accesibil model din gama de SUV electrice, urmând să aibă debutul comercial în luna februarie. Pe piața din Germania, noul EQA are un preț de pornire de 47.540 euro.

SUV electric nou de la Mercedes-Benz

Noul model electric EQA preia designul general de la GLA, dar are o serie de elemente care o scot în evidență: grila închisă din partea frontală, banda LED ce leagă cele două stopuri din spate și jantele aerodinamice specifice.

EQA - autoexpert.ro

La interior, planșa de bord a primit indicatoare digitale specifice modelelor electrice, iar inserțiile sunt în culorile rose gold și albastru. Sistemul de climatizare folosește o pompă de căldură care utilizarea căldura reziduală de la trenul de rulare electric.

La lansare, noul Mercedes-Benz electric va fi disponibil în varianta EQA 250 ce folosește motorul electric de 140 kW (190 CP) și 375 Nm. EQA 250 poate accelera de la 0 la 100 km/oră în 8.9 secunde, iar viteza maximă ce poate fi atinsă este de 160 km/oră.

EQA-autoexpert.ro

Motorul electric este alimentat de o baterie de 66.5 kWh ce promite o autonomie de 420 kilometri. Mercedes-Benz anunță un consum mediu de 15.7 kWh/100 km. EQA se poate încărca la stații DC de până la 100 kW.

EQA - autoexpert.ro

Ulterior, Mercedes-Benz va lansa și o versiune mai puternică cu două motoare electrice, câte unul pentru fiecare punte. Puterea totală va fi de 270 CP.

Via Mercedes-Benz

Adaugati comentariu