Mercedes-Benz EQC 4×4²: off-roader prototip bazat pe SUV-ul electric EQC

Mercedes-Benz a prezentat un prototip special bazat pe SUV-ul electric EQC: EQC 4×4² vrea să testeze limitele modelului electric în off-road.

Mercedes-Benz are o colecție de modele off-road extreme bazate pe modelele din gama sa. G63 AMG 6×6 a fost primul model de acest fel, urmat apoi de G500 4×4².

Mai nou, Mercedes vrea să demonstreze că și un model electric poate primi același tratament și a creat un prototip special numit EQC 4×4².

Modelul are la bază SUV-ul electric EQC, dar a fost modificat pentru uz în teren accidentat. Punțile au fost modificate, garda la sol măsurând 293 mm, cu 153 mm mai mult față de versiunea de serie.

Prototipul poate trece vaduri de apă de 40 cm, iar modelul este acum mai lat cu 100 mm și mai înalt cu 200 mm. De asemenea, unghiurile de atac și degajare au fost îmbunătățite semnificativ: 31.8 grade (față de 20.6) și 33 grade (față de 20 grade).

Prototipul a fost echipat și cu anvelope speciale pentru off-road montate pe jante de 20 inch.

Motorizarea electrică a rămas neschimbată: 408 CP și o baterie de 80 kWh. Mercedes-Benz nu are planuri să producă acest model în serie, deci cel mai probabil EQC 4×4² va rămâne un studiu de design.

Via Mercedes-Benz, Carscoops

Adaugati comentariu