Mercedes-Benz GLB: prima piesă din puzzle

Mercedes-Benz ne oferă cu porţia informaţii despre viitorul concept al SUV-ului compact GLB ce va fi dezvăluit la Shanghai Auto Show.

Pentru început, interiorul

Să construim un puzzle. Prima piesă este o poză a interiorului. De fapt, o schiţă a unui tablou de bord asemănător cu cel al generaţiei curente A-Class. Totul se concentrează pe un touchscreen care ar putea fi folosit şi pe post de televizor. Pentru acesta, va fi disponibil noul sistem de infotainment MBUX.

Volanul şi consola centrală sunt, de asemenea, similare cu A-Class. Diferenţa apare la cele trei grile rotunde de aerisire care în cazul de faţă sunt separate.

Văzut drept un G-Class mai mic, viitorul Mercedes-Benz GLB va utiliza câteva linii stilistice ale conceptului Ener-G-Force dar se va încadra şi în design-ul viitoarei generatii G-Class.

Mercedes-Benz GLB este cel de al cincilea model ce are la bază platforma MFA2, după Clasele A,B, CLA şi CLA Shooting brake. In opţiunea cu şapte locuri, Mercedes-Benz GLB nu va înlocui modelul GLA ci va fi oferit în paralel.

Gama de motorizări va include unităţile mai mari de la A-Class dar şi două versiuni AMG, GLB 35 4Matic de 306 CP şi GLB 45 4Matic de 408 CP. Noua motorizare diesel OM654 va fi oferită în două versiuni de putere (150 CP şi 190 CP) în combinaţie cu noua transmisie automată cu 8 viteze.
Conceptul GLB va fi prezentat luna aceasta la Shanghai Auto Show iar versiunea de serie în toamnă, la Frankfurt Motor Show.

Adaugati comentariu