Test drive Mercedes-Benz GLK 220 CDI 4MATIC

Mercedes-Benz GLK 220 CDI 4MATIC

Facelift înseamnă mai mult decât modificări minore şi pentru a te convinge îţi recomand un check-in la volanul lui Mercedes-Benz GLK.

  • Propulsor economic si rafinat
  • vizibilitate excelenta
  • calitate de top a interiorului
  • Spatiu interior in media inferioara a segmentului

SUV-ul compact de la Mercedes-Benz cu cea mai bună valoare de revânzare în România – GLK – are acum noi coordonate cu care se prezintă pe piaţă. La nivelul exteriorului s-a păstrat arhitectura cu tendinţe army, acum mai spectaculoasă prin noile tehnologii LED aplicate blocurilor optice. Nu putem discuta de o cuminţire a designului ci, mai degrabă, de o domesticire care, cu siguranţă, o să placă mai mult sexului frumos.

Marea noutate am regăsit-o la interior, materialele nobile înlocuind anumite plastice tari. Planşa de bord este cu totul nouă, formele rotunde luând locul, în multe cazuri, celor pătrate, pentru un rezultat cel puţin notabil. Rafinament şi atenţie la asamblare, acestea sunt cuvintele prin care se caracterizează cel mai bine interiorul lui GLK facelift.

Pentru a se integra mai bine în gama de interioare by Mercedes-Benz, schimbătorul de viteze al cutiei automate 7G-Tronic Plus a migrat în spatele volanului, conferind o ergonomie mai bună şi lăsând totodată un nou spaţiu de depozitare pe tunelul dintre scaunele faţă. Poziţia de conducere a rămas nealterată, cu o bună vizibilitate asupra extremităţilor caroseriei.

Spaţiul interior şi portbagajul sunt la aceleaşi dimensiuni, în limita inferioară a clasei SUV compact premium. Pe şosea, GLK facelift în versiunea 220 CDI 4MATIC oferă aceeaşi putere, cuplată însă la noua transmisie automată 7G-Tronic Plus.

Treptele sunt schimbate mult mail lin, pierderea de putere fiind mai greu de perceput decât în cazul generaţiei precedente. Pentru un stil de conducere susţinut, direcţia, acum parametrică, comunică excelent tot ce se întâmplă cu roţile, iar setările suspensiei îl recomandă chiar şi pentru un drum şerpuit de munte, ajutat bineînţeles de tracţiunea integrală 4×4.

Mercedes-Benz GLK facelift reuşeşte să aducă îmbunătăţiri acolo unde era nevoie şi asta fără a ştirbi din calităţile care l-au recomandat.

Date tehnice: Mercedes-Benz
GLK
Sasiu si caroserie
Motorizare 220 CDI
Nr. usi/locuri 5/5
Masa proprie/totala [kg] 1805/2450
Dimensiuni si capacitati
Lung/lat/inalt [mm] 4525/1840/1690
Ampatament
Volum portbagaj [l] 450 (1550)
Motor si transmisie
Tip motor 220 CDI
Combustibil Motorina
Cilindree [cmc] 2143
Sistem alimentare common rail
Putere max. [kW(CP)/rpm] 125(170)/3200
Cuplu max. [Nm/rpm] 400/1750
Cutie de viteze Automata/7
Performante si consum
Viteza maxima [km/h] 205
0-100 km/h [s] 8.5
Consum urban/extra/mixt 7.1/5.5/6.1
Emisii CO2 [g/km] 159

Adaugati comentariu