Mercedes-Benz – Istoria inovațiilor

Începând încă din anul 1991 conceptele din familia F au prefigurat tehnologiile viitorului. Ultimul său membru, F800 Style, respectă tradiția.

Conceptul F800 Style prezintă viitorul automobilelor premium dintr-o nouă perspectivă, cea a unui sedan cu cinci locuri cu un sistem de propulsie avansat și un design avantgardist care reține elementele de design caracteristice Mercedes-Benz. F800 Style a fost construit pe o platformă tehnică ce poate permite integrarea unui sistem hibrid tip plug-in (format dintr-un motor electric și un propulsor V6 pe benzină) sau a unuia bazat pe o pilă de combustibil.

În cazul primei versiuni vorbim de emisii de CO2 de 68 g/km, o valoare record dacă luăm în calcul faptul că propulsorul V6 produce 300 CP, iar modulul hibrid adaugă la rândul său 109 CP puterii totale.

Mercedes-Benz – Istoria inovațiilor

Datorită capacității ridicate al ansamblului electric, F800 Style poate atinge viteza de 120 km/h folosind exclusiv propulsia electrică (distanța maximă care poate fi parcursă în modul full-electric este de 30 km, iar acumulatorul li-ion poate fi reîncărcat la o priză normală).

Atunci când motorul pe benzină lucrează împreună cu cel electric sprintul de la 0-100 km/h se realizează în doar 4.8 secunde, viteza maximă este de 250 km/h, iar consumul mixt este de 2.9 l/100 km. Distanța maximă care poate fi parcursă în modul electric combinat cu cel pe benzină este de aproximativ 700 de km.

Versiunea cu emisii zero a lui F800 Style este bazată pe tehnologia cu pilă de combustibil pe hidrogen, disponibilă în prezent pe un număr limitat de modele B Class.

Spre deosebire de B Class, F 800 Style trimite cei 136 CP si 290 Nm produși de pila de combustibil către puntea spate, având la dispoziție patru rezervoare cu hidrogen (două sunt plasate pe tunelul de transmisie și două sub bancheta spate). Reacția dintre hidrogen și oxigen produce energie electrică și apă, cu impact zero asupra mediului înconjurător.

Adaugati comentariu