Mercedes-Benz prezintă noul ML

Mercedes-Benz a prezentat primele imagini oficiale ale noului ML. Motorizarea de bază va fi asigurată de o unitate diesel cu patru cilindri, pentru a permite noului SUV să atingă cote record de economicitate și de emisii reduse.

Cel mai probabil, cea mai așteptată versiune de către clienții europeni, va fi ML250 Bluetec, care are toate șansele să se transforme într-un best-seller, datorită consumului redus de combustibil și a emisiilor record de CO2.

ML250 Bluetec este propulsat de un motor diesel de 2,1 litri, bi-turbo, care generează o putere maximă de 201 CP și un cuplu motor de 500 Nm. În combinație cu o transmisie automată cu șapte trepte, cu sistemul stop-start și cu capacitatea de recuperare a energiei de frânare, noul model va fi capabil de un consum de doar 6 litri la fiecare sută de kilometri parcurși, o valoare cu 28 de procente mai scăzută decât cea de care era capabil vechiul propulsor de pe modelul ML300 CDI.  
Citeste testul cu Mercedes-Benz ML 350 CDI 2010

Emisiile de CO2 vor fi de doar 158g/km, iar autonomia noului model se va situa în jurul valorii de 900 de kilometri, în situația echipării vehiculului cu rezervorul de 93 de litri, oferit opțional. Odată cu lansarea, în Europa, mai sunt disponibile versiunile ML350 Bluetec (V6 diesel, 3.0 litri, 254 CP) și ML63 AMG (V8 benzină, twin-turbo, 5.5 litri și 536 CP) .

O versiune hibridă, diesel-electrică, botezată ML300 Hybrid este programată să apară spre sfârșitul anului viitor și va beneficia de aportul unității diesel de pe versiunea ML250 Bluetec și a unui motor electric de 20 CP. Consumul estimat de unele surse din interiorul companiei pentru această versiune, va fi de aproximativ 5.2 l/100 km.

Din punct de vedere vizual, noul model, ce poartă numele de cod W166, păstrează proporțiile și tema de design a predecesorului său, dar le exploatează într-o nouă formă, contemporană, care se aliniază limbajului actual de design al produselor companiei Mercedes-Benz. Cu cei 4,804 mm lungime, 1.926 mm lățime și cei 1.796 mm înălțime, noul ML este cu 24 mm mai lung, 16 mm mai lat și cu 19 mm mai jos decât generația anterioară. 

Deși avem de a face cu o nouă platformă tehnologică, întâlnită și pe cea mai nouă generație Jeep Grand Cherokee, ampatamentul noului ML păstrează valoarea de 2.915 mm, la fel ca și predecesorul său. Continuând tendința întâlnită la exterior, interiorul lui ML este complet nou, chiar dacă păstrează layout-ul generației precedente. Pentru pasageri vor fi disponibile cinci locuri.

Sursa:
www.autocar.co.uk
http://www.autocar.co.uk/News/NewsArticle/AllCars/257596/

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top