Mercedes-Benz – punte peste ani

Pentru a vă familiariza încă o dată cu ceea ce înseamnă fascinația Mercedes-Benz, am pregătit o galerie foto mai specială.

Pe data de 30 iulie 2011, echipa de client Black Falcon a luat startul în cursa de 24 de ore de la Spa-Francorchamps (Belgia), la bordul unui Mercedes-Benz SLS AMG GT3. Deosebit este faptul că noului gull-wing, ce concurează cu numărul 35, i s-a pregătit o shemă cromatică deosebită pentru exterior, care amintește de celebrul Mercedes-Benz 300 SEL 6.8 AMG, cu care Hans Heyer și Clemens Schickentanz s-au impus la clasa lor și au obținut al doilea cel mai bun timp în clasamentul general, în urmă cu 40 de ani.

Printre piloții care vor concura pe noul SLS AMG GT3 se numără și Kenneth Heyer, nimeni altul decât fiul lui Hans. La etapa belgiană de anduranță vor participa nu mai puțin de șapte automobile SLS AMG GT3. Cu ocazia celei de-a 63-a ediții a celebrei curse, Mercedes-Benz va sărbători 40 de ani de la succesul repurtat în 1971, când modelul 300 SEL 6.8 AMG a terminat pe a doua poziție a podiumului final.

Automobilul echipei Black Falcon va fi vopsit în aceeași nuanță de roșu ca și strămoșul său, va fi branduit cu aceeași sponsori și va purta același număr de concurs: 35. Rezultatul final este că cele două modele reprezintă o punte peste ani în ceea ce privește performanța în motorsport pentru Mercedes-Benz. Piloții bolidului cu numărul 35 vor fi: Kenneth Heyer (31 de ani), Thomas Jager (34 de ani) și Stephane Lemeret (37 de ani).

Adaugati comentariu