Mercedes-Benz România salută cei 125! ani de inovaţie

Anul acesta este unul aniversar pentru Mercedes-Benz România, care salută cei 125 de ani de inovaţie ce au marcat timpul scurs de la momentul în care s-a născut automobilul.

Mai exact, pe 29 ianuarie 1886, Carl Benz a schimbat lumea, atunci când prima pagină din istoria Mercedes-Benz a fost scrisă la Biroul de Patente din Berlin, unde a înregistrat patentul Benz, ceea ce este considerat a fi chiar primul automobil din lume.

Atât clienţii, partenerii, cât şi fanii mărcii Mercedes-Benz din România au parte în acest an de o serie de suprize şi acţiuni special dedicate, menite să spună povestea unică despre pasiunea Mercedes-Benz pentru perfecţiune, fascinaţie şi responsabilitate. 

Astfel, întreaga poveste care dezvăluie modul în care a fost realizată promisiunea de a dezvălui o nouă legendă prin fiecare automobil ce se va alătura stelelor familiei Mercedes-Benz este disponibilă şi pentru fanii români ai mărcii, încă de la începutul anului, la adresa www.mercedes-benz.ro/125. 

De asemenea, toţi fanii paginii oficiale de Facebook Mercedes-Benz România (www.facebook.com/MercedesBenzRomania), au avut posibilitatea ca pe parcursul a două luni să se încrie în concursul aniversar cu 125 de premii ,,Mercedes-Benz Storytellers: 125 de ani de inovaţie”. 

În plus, clienţii Mercedes-Benz România şi ai Centrelor Autorizate de Vânzare şi Service Mercedes-Benz România vor avea parte de o supriză plăcută în acest an, aşa cum au fost anunţaţi pe 29 ianuarie 2011.

Iar pe 14 aprilie, la Palatul CEC, în Bucureşti, clienţii şi partenerii Mercedes-Benz România au participat în cadrul evenimentului aniversar “125 de ani de inovaţie Mercedes-Benz”, unde au aflat de ce această marcă a fost întotdeauna cu un pas înaintea vremurilor.

,,Legătura dintre un autovehicul Mercedes-Benz şi posesorul său este cea care reuşeşte să vorbească cel mai bine despre istoria unică a celor 125 de ani de inovaţie, pe care care îi aniversăm în acest an. Din acest motiv, Mercedes-Benz România mulţumeşte încă o dată tuturor celor care duc mai departe povestea mărcii şi cred în visul lui Carl Benz: acela de a crea primul automobil din lume,” a declarat Michael Grewe, CEO şi Preşedinte Mercedes-Benz România.

“Pasiunea pentru inovaţie nu moare niciodată!” – de la Benz Patent – Motorwagen la reinventarea autovehiculului

La data de 29 ianuarie 1886, Carl Benz depunea la Berlin o cerere de brevetare a autovehiculului său cu trei roţi. De atunci, ziua respectivă a fost considerată ziua oficială de naştere a automobilului. În acelaşi timp cu Benz, Gottlieb Daimler dezvolta primul automobil cu patru roţi. 

În acest fel, în mod independent unul de celălalt, părinţii fondatori ai companiei Daimler AG şi ai mărcii Mercedes-Benz au pus bazele tuturor autoturismelor, autovehiculelor comerciale şi autobuzelor de astăzi. Compania care a inventat automobilul a pornit din acel moment pe calea unei modelări mai diverse şi durabile a propriei dezvoltări – în toate domeniile relevante, de la tehnologia inovatoare la confort, siguranţă şi până la design.

Pentru un producător de autovehicule, inovaţia a constituit întotdeauna cheia succesului, aceasta fiind menită să devină şi mai importantă în viitor. Fără curajul de a porni în căutarea de idei noi, automobilul nici nu ar exista, iar fără inovaţie, nu ar exista niciun fel de progres. Mercedes-Benz, inventatorul automobilului, a reprezentat întotdeauna un promotor în acest sens. De exemplu, compania şi-a susţinut poziţia de lider cu peste 80.000 de cereri de patente începând cu anul 1886.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top