Mercedes-Benz și Bosch vor testa parcarea automatizată la aeroportul din Stuttgart

Mercedes-Benz Bosch Stuttgart

Una dintre parcările aeroportului din Stuttgart va avea un spațiu destinat parcării automatizate, un test realizat de Mercedes-Benz și Bosch.

Grație adoptării pachetului legislativ care permite conducerea autonomă de Nivel 4, fără implicare umană, în zone special definite ale spațiilor publice din Germania, grupurile Mercedes-Benz și Robert Bosch pot testa în voie, dar sub strictă supraveghere, sistemul automatizat de parcare dezvoltat împreună.

În acest context, Mercedes-Benz și Bosch au primit o aprobare specială pentru testarea unui software complet automatizat de parcare cu ajutorul căruia mașinile se pot deplasa singure într-o parcare rezervată în prealabil la aeroportului din Stuttgart.

Sistemul are la bază comunicarea mașinilor cu senzori amplasați în parcarea respectivă pentru a detecta obstacolele aflate în calea mașinilor și, deocamdată, a fost aprobat de KBA (Autoritatea Germană pentru Transport) doar pentru utilizarea într-un spațiu special amenajat dintr-o parcare a aeroportului.

Conform Mercedes-Benz, funcția de parcare automată va fi disponibilă clienților Mercedes-Benz care dețin un automobil Clasa S sau EQS produs după luna iunie a acestui an. Asta pentru că doar aceste mașini au cu siguranță ultima versiune software care permite deplasarea automată.

Grupurile Bosch și Mercedes-Benz au primit în 2019 aprobarea pentru a începe să utilizeze sistemul automatizat de parcare într-un spațiu special amenajat al muzeului Mercedes-Benz și cooperează pentru dezvoltarea acestui sistem din 2015.

Printr-o aplicație disponibilă online, proprietarii de mașini Mercedes-Benz Clasa S sau EQS își pot rezerva un loc din timp un loc de parcare în spațiul de testare și pot lăsa vehiculul la intrarea în acesta pentru a se deplasa singur către locul prestabilit. La sosirea pe aeroport, vehiculul parcat anterior poate fi chemat în același loc prin intermediul aplicației.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top