Mercedes-Benz Sustaineer: concept pentru cele mai recente tehnologii

Inovații noi pentru vitrina tehnologică a diviziei Mercedes-Benz Vans. Conceptul Sustaineer primește o serie de tehnologii noi.

Mercedes și-a echipat vehiculul electric concept Sustaineer (acronim derivat din denumirea Sustainability Pioneer) cu panouri solare amplasate pe plafon, acestea având o suprafață de 4,8 metri pătrați. Cu ajutorul panourilor solare, bateria modelului eSprinter este încărcată și când vechiculul este oprit. Mercedes spune că panourile solare pot aduce un plus de 3800 kilometri de autonomie într-un an.

Mercedes-Benz Sustaineer

Din cauza cererii mari de energie termică cauzată de cabina mare a conducătorului auto, deschiderea și închiderea constantă a ușilor în timpul opririlor pentru livrări, sistemele convenționale de încălzire ale autovehiculelor au un efect semnificativ asupra autonomiei autovehiculelor comerciale ușoare electrice. Sustaineer duce lucrurile mai departe și direcționează căldura exact acolo unde este nevoie – spre conducătorul auto.

Pe lângă scaun, volan și centura de siguranță, suprafețele de pe ușa conducătorului auto, din zona picioarelor și de pe ornamentele coloanei de direcție pot fi încălzite electric.

Mai mult, scaunul pentru cel de la volan este unul special ce utilizeză camere cu aer integrate în șezutul și în spătarul scaunului pentru a induce pentru a induce mișcarea și rotația în corpul conducătorului auto. Diferite secvențe care imită mersul și înclinarea asimetrică sau simetrică a bazinului activează diverse zone ale camerelor de aer și formează astfel baza unui program variat de mobilitate. În dezvoltarea noului scaun au fost implicați, printre alții, medici, kinetoterapeuți și oameni de știință din domeniul sportiv. Ca urmare, rigiditatea musculaturii spatelui poate fi redusă și se poate obține un efect pozitiv asupra sarcinii fizice ridicate a conducătorilor auto.

Modelul concept folosește și o portieră specială care se deschide automat când șoferul se află în apropierea ei. Mercedes spune că noul tip de portieră poate salva până la 25 minute într-o tură de livrare cu 150 de opriri. Cel de la volan are acum la dispoziție și o aplicație specială pentru un stil de condus mai eficient. Aplicația Driver Coaching a fost dezvoltată de Mercedes-Benz împreună cu WITTE: digital – parte a WITTE Automotive GmbH.

Pentru a minimiza și mai mult pătrunderea particulelor prin abraziunea anvelopelor, plăcuțelor de frână și asfaltului, din conceptul Sustaineer are două filtre de praf fin care au fost dezvoltate în cooperare cu specialistul în filtrare MANN+HUMMEL. Modulul frontal și filtrele de sub caroserie reduc emisiile de particule fine în imediata apropiere a autovehiculului până la o dimensiune a particulelor de zece micrometri (PM10), cu peste 50% – 30% la încărcare și 15% în timpul condusului.

Amazon livrează cu van-ul Mercedes-Benz eSprinter

Via Mercedes-Benz Vans

Adaugati comentariu