Mercedes-Benz susţine retrospectiva TIFF 2011 la Bucureşti

La câteva zile după ce a interpretat un rol de excepţie în Cluj, la Festivalul Internaţional de Film Transilvania, Mercedes-Benz susţine iniţiativa TIFF de a oferi publicului bucureştean o retrospectivă a producţiilor şi filmelor prezentate în cadrul celei de-a zecea ediţii.

Astfel, între 15 şi 24 iunie, Cinema Studio, Cinema Scala, Noul Cinematograf al Regizorului Român şi Cinema Elvira Popescu sunt locaţiile în care poate fi urmărită o selecţie a filmelor prezentate la ediţia cu numărul zece a Festivalului Internaţional de Film Transilvania.

Printre titlurile hit se numără Fără cale de întoarcere/ Sin retorno al regizorului argentinian Miguel Cohan, câştigătorul Trofeului Transilvania precum şi a Premiului pentru Cel mai Bun Scenariu la ediţia a zecea a festivalului, Baladă tristă de trompetă/ Balade triste de trompeta al spaniolului Álex de la Iglesia, care şi-a adjudecat Leul de argint pentru cea mai bună regie şi Premiul pentru cel mai bun scenariu la Festivalul de la Veneţia, precum şi două premii Goya (dintre care unul la categoria Cele mai bune efecte speciale), Imperialiştii n-au murit!/ Imperialists are still alive (r. Zeina Durra), recompensat la TIFF 2011 cu Premiul pentru Cea mai bună interpretare.

Drumul de întoarcere/ The way back (r. Peter Weir), cu Dragoş Bucur, Alexandru Potocean şi Colin Farell în distribuţie, Omoară-mă te rog/ Kill me please al regizorului Olias Barco, câştigător al Trofeului Marcus Aurelius pentru Cel mai bun film la Festivalul de la Roma 2010 sau Aleea regelui/ King’s Road, al regizoarei Valdís Óskarsdóttir, aflat în competiţia oficială TIFF 2011 sunt alte câteva producţii care vor putea fi urmărite în cadrul retrospectivei TIFF 2011 de la Bucureşti.

125 de ani de Mercedes-Benz, 10 ani de TIFF
Maşina oficială TIFF 2011, Mercedes-Benz a exprimat asocierea firească a pasiunii pentru inovaţie, perfecţiune şi responsabilitate cu cea de-a 7-a artă.

Mai exact, legendele Mercedes-Benz au întâlnit lumea filmului: autoturisme Clasa C Noua Generaţie şi autovehiculele comerciale uşoare, Noile Vito şi Viano au stat la dispozitia invitaţilor şi organizatorilor pe tot parcursul festivalului. Jacqueline Bisset, Michele Placido, Monica Bîrlădeanu, Fernando Léon de Aranoa şi Radu Muntean sunt doar câteva dintre numele care în acest an au avut la dispoziţie autovehiculele Mercedes-Benz la Festivalul Internaţional de Film Transilvania, ediţia 2011.

Şi în 2011 Mercedes-Benz a recunoscut şi premiat excelenţa în cadrul festivalului, acordând Premiul de Excelenţă TIFF 2011 unei personalităţi care şi-a adus contribuţia deosebită la afirmarea filmului românesc şi valorii cinematografiei autohtone. În 2008, Premiul de Excelenţă a fost înmânat de Mercedes-Benz maestrului Radu Beligan, în 2009, maestrului Mircea Albulescu, iar în 2010, maestrului Liviu Ciulei. În acest an, Premiul de Excelenţă TIFF 2011 a fost acordat de Mercedes-Benz regizorului Lucian Pintilie.

Anul 2011 este unul aniversar atât pentru Mercedes-Benz, cât şi pentru TIFF. Astfel, Mercedes-Benz aniversează în acest an 125 de ani de inovaţie ce marchează timpul scurs de la momentul în care s-a născut automobilul. Mai exact, pe 29 ianuarie 1886, Carl Benz a schimbat lumea, atunci când prima pagină din istoria Mercedes-Benz a fost scrisă la Biroul de Patente din Berlin, unde a înregistrat patentul Benz, ceea ce este considerat a fi chiar primul automobil din lume.

De asemenea, Festivalul Internaţional de Film Transilvania aniversează 10 ani de la prima ediţie. Producţiile senzaţionale, invitaţi de marcă, surprize inedite, petreceri incendiare, evenimente interesante şi un număr impresionant de participanţi au alcătuit cadrul în care Mercedes-Benz a demonstrat şi de această dată adaptabilitatea şi flexibilitatea mărcii atunci când vine vorba de manifestări culturale autohtone capabile să fascineze cinefilii din întreaga lume.

Adaugati comentariu