Mercedes-Benz va construi compacta electrică EQA în Franța

Mercedes-Benz EQA

Mercedes-Benz a anunțat că va investi jumătate de milion de euro în uzina Hambach din Franța. Nemții vor produce acolo o nouă “mașină compactă electrică”. Este vorba despre EQA, unul dintre primii membri ai sub-brand-ului EQ.

Uzina din Franța produce deja modelele smart cu propulsie electrică. Investiția este doar primul pas al strategiei de electrificare Mercedes. Compania intenționează să includă în portofoliul său o versiune electrică pentru fiecare dintre modelele disponibile, până în anul 2022.

Primul membru al familiei EQ va fi un crossover care va purta denumirea EQC. CEO-ul Daimler, Dieter Zetsche, confirmă că investiția va viza producția unui model compact EQ.

“Acum 20 de ani, am început proiectul special franco-german cu producția modelelor smart la Hambach. Facem acum următorul pas și, pentru prima oară în istoria noastră de peste 100 de ani, vom produce modele Mercedes-Benz în Franța. Vom continua inițiativa noastră electrică la Hambach”, a anunțat Dr. Zetsche.

Conceptul EQA a fost prezentat anul trecut ca o avanpremieră a viitoarei compacte de serie.

Frankfurt Live: Mercedes EQA, cel mai mic model electric al casei germane

“Centrul de producție Hambach din Franța are ani mulți de experiență în producția mașinilor electrice. Vrem să profităm de cunoștințele lor extraordinare și să pregătim uzina pentru construirea unui Mercedes electric. Investim 500 de milioane de euro în uzina Hambach și în produsele sale”, spune șeful smart, Annette Winkler.

Momentul exact în care mașina va intra în producția de serie nu a fost încă dezvăluit. Mercedes-Benz a înregistrat deja denumirile EQA, EQB, EQC, EQE și EQS, așa că nu va mai dura mult până când priectele integrate în strategia de electrificare se vor materializa.

 

Adaugati comentariu