Mercedes-Benz Vision AVTR este un concept electric inspirat de filmul Avatar

Prezentat la Consumer Electronics Show 2020 Las Vegas, conceptul Mercedes-Benz Vision AVTR este un concept electric echipat cu o baterie de 110 kWh.

Mercedes-Benz a adus la CES un concept spectaculos pentru un automobil electric al viitorul. Numit Vision AVTR (Advanced Vehicle Transformation), conceptul a fost inspirat de filmul Avatar.

În timpul prezentării conceptul la CES 2020, pe scenă a fost prezent James Cameroon, regizorul filmului Avatar, precum și o parte din echipa sa care a participat la realizarea legendarului film.

Mercedes-Benz descrie conceptul Vision AVTR ca un organism ce se poate conecta cu utilizatorii săi. Cu o formă futuristică, inspirată parcă din lumea organismelor vii, Vision AVTR se remarcă prin 33 de flapsuri mobile amplasate în partea din spate. Acestea participă activ la forma aerodinamică a mașinii influențând modul în care aerul curge peste caroserie.

Conceptul este autonom, așa că la interior nu există un volan, iar sistemul de infotainment folosește holograme. Mercedes-Benz AVTR folosește două motoare electrice cu o putere totală de 476 CP alimentate de un acumulator de 110 kWh. Autonomia conceptului Mercedes-Benz Vison AVTR este de 700 km.

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Revista Auto Expert nr. 240, feb. 2023

Revista Auto Expert nr. 240, feb. 2023

Tradiția ne arată că ediția din februarie a revistei Auto Expert este dedicată, în egală măsură, pragmatismului și creativității. Și cine suntem

Scroll to Top